Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Συνέντευξη στον ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 94 fm

Την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου, στις 10.05 το πρωί, ο επικεφαλής του ΤΩΡΑ Καλλιθέα Λάζαρος Λασκαρίδης θα μιλήσει στον ραδιοφωνικό σταθμό ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 94 fm, στην εκπομπή "Δημοτικές Διαπλοκές" των Δημήτρη Δημακόπουλου και Χρήστου Ματζουράνη.

Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Αναζητώντας την παλιά γειτονιά

Της ΑΘΗΝΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΥ

Η εικόνα της περιοχής μας έως τα τέλη του 19ου αιώνα, ήταν καταπράσινοι αγροί και περιβόλια.
Ο σύγχρονος οικισμός,  δημιουργήθηκε γύρω στο 1884, από την ανώνυμο οικοδομική εταιρεία του Ευθυμίου Κεχαγιά και ονομάστηκε «Καλλιθέα», λόγω της εξαιρετικής θέας προς τον Σαρωνικό.
Τα πρώτα σπίτια του νέου προαστίου -κυρίως εξοχικές κατοικίες- έφεραν την υπογραφή του Ερνέστου Τσίλερ.
Στους οικιστές του, περιλαμβάνονταν προσωπικότητες της

Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

"Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας"

Ο επικεφαλής του ΤΩΡΑ Καλλιθέα Λάζαρος Λασκαρίδης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Με χαρά πληροφορηθήκαμε ότι  η διοίκηση του  Δήμου Καλλιθέας αποφάσισε να προχωρήσει σε ονοματοθεσία τοπικού  ενδιαφέροντος σ’ ένα πάρκο, στο Δημοτικό Θέατρο καθώς και στο Δημοτικό Κέντρο Υγείας. Και να φέρει το καθένα από αυτά το όνομα τριών αειμνήστων δημάρχων

Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό ATLANTIS 105,2

Το πρωί του Σαββάτου 9 Νοεμβρίου, στις 10.40,  ο επικεφαλής του ΤΩΡΑ Καλλιθέα Λάζαρος Λασκαρίδης θα μιλήσει στον ATLANTIS 105,2 στην εκπομπή "Εν Ψυχρώ" των Νίκου Χιδίρογλου και Σωτήρη Πίκουλα.

Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Η πρώτη συγκέντρωση- παρουσίαση του ΤΩΡΑ Καλλιθέα

Το όραμα της νέας τοπικής πρωτοβουλίας, του ΤΩΡΑ Καλλιθέα,  ανέπτυξε ο Επικεφαλής της, δημοσιογράφος Λάζαρος Λασκαρίδης.
Η επίσημη παρουσίαση της πρωτοβουλίας ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, σ’ ένα κατάμεστο, παρά την πολύ βροχερή μέρα, Δημοτικό Θέατρο της

Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Ιστορίες των οδών της Καλλιθέας

Γράφει η ΓΕΩΡΓΙΑ ΔΡΑΚΑΚΗ

Ανοίγοντας το χρονοντούλαπο της Ιστορίας έρχονται στην επιφάνεια μικροί θησαυροί, μοναδικές ιστορίες που φτάνουν ως τις μέρες μας, άγνωστες στους περισσότερους, χαμένες μέσα στην καθημερινότητά μας. Ιστορίες που μας ταξιδεύουν σε εποχές αλλοτινές, σε ζωές ανθρώπων των Γραμμάτων και των Τεχνών, σε προσωπικότητες που η εμβέλειά τους ξεπέρασε το φράγμα των συνόρων.
Σε μια τέτοια κατηγορία ανήκουν και οι πρώτοι

Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Από σήμερα στην κυκλοφορία το πρώτο φυλλάδιο του ΤΩΡΑ Καλλιθέα


Από σήμερα Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013 διανέμεται το πρώτο φυλλάδιο του ΤΩΡΑ Καλλιθέα.
Η έκδοσή του μπορεί να θεωρηθεί και ως προάγγελος της  συγκέντρωσης- παρουσίασης του ΤΩΡΑ Καλλιθέα,  που πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου, στις 7.30 το απόγευμα, στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας (Κρέμου 123 και