Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Βασικά σημεία ομιλίας υποψηφίου δημάρχου Καλλιθέας Λάζαρου Λασκαρίδη στη συγκέντρωση της 13ης Μαΐου

Καλλιθεάτισσες, Καλλιθεάτες
Νέοι και νέες
Αγαπητοί φίλοι

Αυτό απόψε είναι το καλύτερο αντάμωμα της ζωής μου. Δεν ενώνουμε φωνές και δυνάμεις αλλά πόθους και πάθος για την πόλη της καρδιάς μας.
Η αγωνία και η απόφαση για τη δημιουργία, παίρνουν σάρκα και οστά με τη συμμετοχή σας στο καινούργιο
που γιγαντώνεται.
Να ανασάνει επιτέλους η Χαροκόπου, να πάρει ζωή-πια -το άλλοτε εύρωστο κέντρο της Καλλιθέας και να πάψουν πια οι Τζιτζιφιές να αποτελούν το αποπαίδι μας.
Η κοροϊδία σταματά. ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ! Να ασκούν κάποιοι άνθρωποι διοίκηση στον Δήμο εδώ και δύο δεκαετίες και σήμερα να επιχειρούν να μας πείσουν ότι θα αλλάξουν την Καλλιθέα, πάει πολύ. Δεν τρώμε κουτόχορτο και θα το αποδείξουμε με την ψήφο μας την Κυριακή.
Τρίτη και 13 κι είμαστε εδώ, φίλοι από τα παλιά κι ακόμα περισσότεροι νέοι, από το χθες και το σήμερα για το σήμερα και το αύριο.
Επιλέξαμε την «Τρίτη και 13», όχι τυχαία αλλά σημειολογικά. Αυτή τη μέρα που πολλοί θεωρούν γρουσούζικη, εμείς θέλουμε να σπάσουμε το ρόδι.
Τρίτη και 13 αλλάζουμε τη μοίρα της Καλλιθέας!

Η χώρα και οι πολίτες της βιώνουμε μια βαθιά και παρατεταμένη οικονομική κρίση. Δεν ξέρουμε το βράδυ, τι μας ξημερώνει το επόμενο πρωί. Οι υποχρεώσεις όλων μας, είναι ασφυκτικές και το περιβάλλον της απασχόλησης, κάθε άλλο παρά ελκυστικό.
Η ανεργία μαστίζει - βρίσκεται στα σπίτια όλων μας, τα εργασιακά δικαιώματα εξανεμίζονται και οι κοινωνικές δομές στέκονται ανεπαρκείς για να μας βοηθήσουν να σταθούμε στα πόδια μας.
Εδώ ακριβώς και ΤΩΡΑ έρχεται η ώρα του Δήμου. Να πάψει να λειτουργεί ως κάστα «ημετέρων» και να απλώσει ένα πέπλο κοινωνικής προστασίας που θα στεγάσει όλους τους Καλλιθεάτες.
Κοιτάμε πίσω, βλέπουμε το σήμερα και λέμε με ήσυχη, μα και στεντόρια, φωνή: Τελείωσαν τα ψέματα.
ΤΩΡΑ που η φουρτούνα βρίσκεται έξω από το κατώφλι μας, δεν μας φτάνει να στοιχιζόμαστε πίσω από κάθε δημοτικό παράγοντα, που έχει αναγάγει την κοινωνική προσφορά σε επάγγελμα, αποκτώντας από αυτό τα (μοναδικά του, ίσως) ένσημα και κάθε λογής απολαβές.

Δεν θέλουμε το «μέσον» για να εγγράψουμε το παιδί μας στον παιδικό σταθμό ή για να στείλουμε τη μάνα μας για μπάνια. Δεν μας ενδιαφέρει το δικό μας καλό, αδιαφορώντας για εκείνο του διπλανού μας. Σήμερα όλοι, λίγο-πολύ «σ’ ένα καζάνι βράζουμε» και από αυτό είτε θα βγούμε, είτε (έστω) θα επιπλεύσουμε όλοι μαζί.


Απέναντι στη νοοτροπία των καρεκλοκενταύρων και των ανθρώπων της πρώτης σειράς των κοινωνικών εκδηλώσεων, ερχόμαστε εμείς, μια ομάδα νέων ανθρώπων με εμπειρία χρόνων στη δουλειά κι όχι στις κομματικές καρέκλες.

Γι’ αυτό κι έχουν τρομοκρατηθεί και επιδίδονται στη διασπορά ψεύτικων προεκλογικών εκτιμήσεων. Κύριοι (και κυρίες) κοντός ψαλμός αλληλούια, Κυριακή κοντή γιορτή.

Η διοίκηση του Δήμου, ο αγαπητός σε όλους μας κύριος Ασκούνης και οι στενοί του συνεργάτες αποφάσισαν να είμαστε ο μόνος συνδυασμός της πόλης που δεν του διαθέτει καρέκλες για τη συγκέντρωση. Από το υστέρημά μας τις νοικιάσαμε. Επίσης, το αναλόγιο που βλέπετε δεν μας το διέθεσε ο Δήμος αλλά ο φίλος ανθυποψήφιος κ. Γρίβας.
Και ξέρετε γιατί δεν μας έδωσε καρέκλες; Για να τις δώσει σε υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο, τον μόνο που τον ακούει πιστά από τη σημερινή του (στα χαρτιά) πλειοψηφία.
Μία και μοναδική συγκέντρωση του ζητήσαμε σε ολόκληρη την πόλη και έκανε οτιδήποτε για να τις μπλοκάρει. Αλλά είμαστε εδώ. Άσχετα αν τις καρέκλες που δικαιούμεθα απόψε τις έχει το «Θείον Βρέφος» (γνωριζόμαστε όλοι, καταλαβαίνετε τι εννοώ) αυτή την ώρα στο «Λασκαρίδειο». Δεν πειράζει! Θα τους στείλουμε το τιμολόγιο. Και σε’ κείνο που τις χρησιμοποιεί, και σε αυτόν που του τις έδωσε και σε εκείνον που τον έχει στο ψηφοδέλτιό του και περιμένουν να πάνε την Καλλιθέα μπροστά.
Αλλά η κύρια ευθύνη ανήκει σε εκείνον που παίρνει τις αποφάσεις. Κι αν σε αυτές τις εκλογές αποφάσισε να γίνει από Μαυρογυαλούρος, Γκρούεζας, αυτό δεν είναι –πιστέψτε μας-δική μας ευθύνη.
Και δεν θα ζητήσουμε χρήματα. Θα τα πατσίσουμε κατά το κοινώς λεγόμενο. Προφανώς με το ενοίκιο που θα τους δώσουμε για την αποψινή μας παρουσία στην πλατεία Δαβάκη. Γιατί, με την ιδιοκτησιακή αντίληψη που τους διέπει για την Καλλιθέα, μέχρι και ενοίκιο μπορεί να μας ζητήσουν…

Καλλιθεάτισσες και Καλλιθεάτες

Γνωρίζετε ότι έχουμε φτιάξει ένα νέο συνδυασμό. Με ανθρώπους που έχουν πάρει τα ένσημα στη ζωή. Αποφασισμένους κι όχι προσκυνημένους.
Με 57% γυναίκες στο ψηφοδέλτιό μας. Σε λίγο, μετά το τέλος της ομιλίας, θα γεμίσει η εξέδρα από όμορφα κορίτσια και ανήσυχους ανθρώπους, ερωτευμένους –άπαξ και δια παντός- με την Καλλιθέα.
Ανθρώπους σαν κι εμένα και σαν κι εσάς, που είναι έτοιμοι ν’ αλλάξουν ρότα στη ζωή της πόλης. Με ολοκληρωμένο πρόγραμμα και διάθεση για δράση. Με πείσμα και θέληση.


Είμαστε έτοιμοι για

Κοινωνική πολιτική:
-Πολυιατρείο πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας
-Δημιουργία κοινωνικού εστιατορίου
-Στέγη υπερηλίκων
-Κέντρο φιλοξενίας αστέγων
-Προγράμματα εκπαίδευσης ενηλίκων σε ξένες γλώσσες και Η/Υ
-Δωρεάν internet
-Μείωση δημοτικών τελών κατά 50% σε ευπαθείς ομάδες και νέες επιχειρήσεις
-Προγράμματα εκπαίδευσης αναλφάβητων παλλινοστούντων

Υγεία:

-Κάλυψη πολυιατρείων με όλες τις ειδικότητες
-Τακτική εξέταση των μαθητών από ορθοδοντικούς, ΩΡΛ, οφθαλμιάτρους και διαιτολόγους
-Μηνιαία επίσκεψη στα σχολεία λογοθεραπευτή και παιδοψυχολόγου
-Στελέχωση των ΚΑΠΗ με γιατρούς
-Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας ατόμων με νόσο Alzheimer
-Μέριμνα για χρόνια πάσχοντες από το «Βοήθεια στο σπίτι»

Περιβάλλον-Ποιότητα Ζωής:

- Να ξαναβγεί η Καλλιθέα στη θάλασσα
-Δημοτική  συγκοινωνία από τους δύο σταθμούς  των ΗΣΑΠ
-Λύσεις στο ζήτημα της στάθμευσης
-Αξιοποίηση όλων των εγκαταλελειμμένων χώρων
-Αποτελεσματική απολύμανση στον Ιλισό και στον παρόχθιο χώρο
-Λύση στο χρόνιο πρόβλημα της πλημμυρισμένης από νεροποντές δεξιάς πλευράς καθόδου της Χαροκόπου
-Αντιμετώπιση προβλήματος σκουπιδιών με ανακύκλωση στη βάση
-Ενεργειακές δομές, μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων για εξοικονόμηση

Τόνωση τοπικής αγοράς:

-Kαθιέρωση σε εβδομαδιαία βάση, εκπτωτικής ημέρας «Αγοράζουμε-Διασκεδάζουμε στην Καλλιθέα»
- Συνεχή δρώμενα για νέους και παιδιά στις πλατείες της πόλης
-Αξιοποίηση ευρωπαϊκού προγράμματος «Ανοικτή Αγορά» με επιλεγμένες πεζοδρομήσεις

Γονείς, παιδιά, μαθητές :
-Βρεφονηπιακοί  σταθμοί για όλα τα παιδιά των Καλλιθεατών
-Κοινωνικό Φροντιστήριο για μαθητές γυμνασίου- λυκείου
-Παιδικές κατασκηνώσεις
-Προώθηση της ανέγερσης του Ειδικού Σχολείου
-Ανάπτυξη των αθλητικών θερινών προγραμμάτων (camp)

Αθλητισμός:

-Aνοικτά γήπεδα και χώροι άθλησης τα σαββατοκύριακα
-Χρήση όλων των γηπέδων και σταδίων της πόλης
-Μέριμνα για όλα τα Καλλιθεάτικα Σωματεία
-Φύλαξη των αθλητικών χώρων καθόλο το 24ωρο

Πολιτισμός:

-Δίμηνο καλοκαιρινό φεστιβάλ με αξιοποίηση δημοτικού σταδίου, χώρου τέως ιπποδρόμου και Ιλισού
-Θερινές εκδηλώσεις στις γειτονιές, στις πλατείες και στις αυλές των σχολείων
-Το «Θέατρο της Δευτέρας» στο δημοτικό θέατρο με φιλοξενία των κεντρικών αθηναϊκών σχημάτων
-Διαρκείς εκθέσεις βιβλίου το καλοκαίρι
-Λειτουργία του δημοτικού κινηματογράφου «Καλυψώ» σε καθημερινή βάση
- Χριστουγεννιάτικες και αποκριάτικες εκδηλώσεις.



Φίλες και φίλοι

Την Κυριακή, αυτή και την επόμενη, θα πάμε στις κάλπες. Και να πάμε όλοι μαζί, να μην τους κάνουμε το χατήρι να αδιαφορήσουμε.
Εκεί είναι η ώρα των αποφάσεων:
-Αν είστε ευχαριστημένοι από τη ζωή στην πόλη τα τελευταία 16 χρόνια ψηφίστε την κυρία Μαργαρίτη και τον κύριο Ψαλιδόπουλο. Είναι 16 χρόνια στις ίδιες καρέκλες  -φανταστείτε πόσα άλλαξαν στη ζωή σας τα τελευταία 16 χρόνια- κι εκείνοι παραμένουν εκεί. Και σήμερα παραμένουν αντιδήμαρχοι, προεκλογικής περιόδου παρότι είναι αντίπαλοι. Στον 3ο όροφο του Δημαρχείου, λειτουργούν δύο εκλογικά κέντρα, τα δικά τους. Δεν είχαν καν τη στοιχειώδη ευγένεια να παραιτηθούν από τότε που ανακοίνωσαν τις υποψηφιότητές τους…
-Αν θέλετε δεξιούς ψάλτες τις απερχόμενης διοίκησης του Δήμου, δόξα τω Θεώ, έχετε δύο επιλογές…
-Αν πάλι, θέλετε αριστερούς ψάλτες έχετε κι εκεί ισάριθμες:
-H μία πλευρά δε, εκείνη του Περισσού, μοιράζει κάνει κι άλλα. Κατατάσσει εμένα προσωπικά –επίτηδες, παρότι γνωρίζει ότι δεν ανήκω και δεν παίρνω εντολές από πουθενά, σε ένα συγκεκριμένο φορέα. Το έκανε προ εξαημέρου από αυτήν εδώ την πλατεία. Απαντώ ευθέως στον επικεφαλής του συνδυασμού της: «Η Αριστερά κύριε Δημόπουλε, πλήρωσε με αίμα τα πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων. Είναι ασέβεια να τα μοιράζετε εσείς σήμερα»
-Η άλλη πλευρά έχει γεμίσει τις κολώνες της Καλλιθέας με διπλές αφίσες και μας ανακοινώνει τι πρέπει να ψηφίσουμε όχι μόνο στις δημοτικές αλλά και στις περιφερειακές και στις δημοτικές. Σε λίγο θα μας πουν ποιόν πρέπει να υποστηρίξουμε και στα μπαράζ της Β’ Εθνικής στο ποδόσφαιρο: Τον Ηρακλή Ψαχνών ή τη Νίκη Βόλου…

Έχουμε όμως πυγμή και γνωρίζουμε τι θα ψηφίσουμε:
Αγνά, αθόρυβα, τίμια, Καλλιθεάτικα.
Απόψε θέλω να ζητήσω το χέρι….
Το χέρι όλων σας.
Την καρδιά σας, την ψυχή σας αλλά και την ψήφο σας.
«ΤΩΡΑ Καλλιθέα ΛΑΖΑΡΟΣ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗΣ» και στην καρδιά και στην κάλπη.
Όλοι μαζί. Οι Καλλιθεάτες της κάθε γειτονιάς με τόλμη και αποφασιστικότητα με θέληση και ορμή.
Όλοι μαζί. Με πλειάδα νέων προσώπων στον εκλογικό στίβο, της καθημερινότητας, τα οποία καλώ τώρα στο βήμα, ένα-ένα ξεχωριστά:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου