Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Δήλωση του Λάζαρου Λασκαρίδη, μετά την ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Καλλιθέας

Ο επικεφαλής της παράταξης ΤΩΡΑ Καλλιθέα ΛΑΖΑΡΟΣ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗΣ, δημοτικός σύμβουλος Λάζαρος Λασκαρίδης, έκανε -μετά την ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης- την ακόλουθη δήλωση:

«Ένα και μεγάλο είναι το χρέος του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Καλλιθέας, που έδωσε σήμερα τον προβλεπόμενο όρκο: Να αποκαταστήσει, επιτέλους,
τους θεσμούς σε αυτή την πόλη. Η συμπολίτευση να παράξει έργο και η αντιπολίτευση ν’ ασκήσει έλεγχο, πράγματα άγνωστα -και τα δύο-στον τόπο μας τα τελευταία χρόνια.
Ως επικεφαλής της πρώτης πραγματικά ανεξάρτητης παράταξης (χωρίς κανένα μέλος της ν’ ανήκει σε κόμμα) που εκπροσωπήθηκε ποτέ και εκπροσωπείται στο Δήμο Καλλιθέας και ως εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος της πόλης, συγχαίρω τον δήμαρχο Δημήτρη Κάρναβο, τους 40 συναδέλφους-δημοτικούς συμβούλους καθώς και όλους εκείνους που έδωσαν την εκλογική μάχη, με πρώτο τον Κώστα Γρίβα, τον οποίο όλοι θέλαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο. 
Και, παράλληλα,  θέλω να καταστήσω σαφές προς όλους ότι είναι αδιανόητο ο τέταρτος δήμος του λεκανοπεδίου να στερεί από τους κατοίκους του, σε αυτή την εξοντωτική οικονομικά συγκυρία, τα στοιχειώδη: Κοινωνικό Φροντιστήριο, Κοινωνικό Εστιατόριο, Βρεφικούς Σταθμούς για όλα τα παιδιά, ουσιαστική Πρωτοβάθμια Περίθαλψη, Δημοτική Συγκοινωνία από τους σταθμούς των ΗΣΑΠ, παροχή δωρεάν Internet και Πολιτιστικές Εκδηλώσεις.
Η επίκληση της μείωσης των κρατικών κονδυλίων προς τους Δήμους δεν αποτελεί δικαιολογία. Μπαίνοντας στον εκλογικό στίβο, γνωρίζαμε όλοι μας την κατάσταση, η οποία αποτελεί «παιδί» των ακολουθούμενων κεντρικών πολιτικών, που κάποιοι επιμένουν να υπηρετούν. Και όχι μόνο ευχή αλλά και απαίτηση όλων μας είναι η αξιοποίηση της παραλίας της Καλλιθέας να προχωρήσει προς όφελος των κατοίκων της κι όχι προς εξυπηρέτηση των «εκλεκτών» του κυβερνητικού σχεδιασμού και των οικονομικών συμφερόντων. 
Το «ΤΩΡΑ Καλλιθέα ΛΑΖΑΡΟΣ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗΣ» είναι εδώ για να λέει, και θεσμικά πλέον, τα πράγματα «έξω από τα δόντια», όπως έπραξε –μόνο αυτό- και κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Και δεν μπορεί να μην στηλιτεύσει την απουσία, από τη σημερινή τελετή της ορκωμοσίας, εκείνων που ήταν παρόντες μόνο όταν είχαν να παραλάβουν τις τύχες της πόλης. Τώρα, που έφτασε η ώρα να τις παραδώσουν, δεν φανερώνονται. Ούτε ο (εορτάζων σήμερα) Άγιος Φανούριος δεν έκανε το θαύμα του!
Καλή επιτυχία, καλή δύναμη σε όλους» 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου