Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

ΤΩΡΑ Καλλιθέα: «Πετύχαμε τη μείωση του ποσού εγγραφής στο Κallithea Run 2016, ζητάμε την πλήρη κατάργηση αντιτίμου συμμετοχής όλων»

Της Φωτεινή Χαλαστάνη*

Η κάθε αθλητική διοργάνωση που διεξάγεται στην πόλη μας, θα πρέπει

να κινείται σε πλαίσιo ανάλογo με όλες τις διοργανώσεις που υποστηρίζονται από τον Δήμο.



O λόγος για το ’’KALLITHEA RUN’’ που εδώ και χρόνια διεξάγεται στην Καλλιθέα λίγο πριν από το Πάσχα. Ήδη από πέρσι, το κόστος συμμετοχής για όσους παίρνουν μέρος στα πέντε και στα δέκα χιλιόμετρα, αυξήθηκε στα 7 ευρώ από τα 5 ευρώ που ίσχυε.

Οι αντιδράσεις της παράταξής μας «ΤΩΡΑ Καλλιθέα ΛΑΖΑΡΟΣ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗΣ» ήταν άμεσες. Οι προτάσεις μας αφορούν τη δωρεάν συμμετοχή σε όλες τις κατηγορίες, όπως συμβαίνει στην κατηγορία των 2,5 χλμ. Φέτος λίγο πριν από τη διεξαγωγή του αγώνα πετύχαμε κατόπιν της παρέμβασής μας, να μειώσουμε τη συμμετοχή και να την επαναφέρουμε στα 5 ευρώ, συνεχίζοντας όμως να εμμένουμε στην αρχική μας θέση για ελεύθερη συμμετοχή.

Αναλογιζόμενοι την οικονομική κατάσταση και ότι την ημέρα αυτή, πλήθος κόσμου κατακλύζει την κεντρική αρτηρία της πόλης μας, θεωρούμε ότι τα χρήματα μπορούν να διατεθούν κατ’ επιλογήν του καθένα, είτε για να πιεί έναν καφέ, είτε για να φάει μαζί με τους φίλους του. Άποψή μας είναι ότι οι χορηγίες, οι διοργανωτές και ο Δήμος θα έπρεπε να καλύπτουν με κάθε τρόπο το σύνολο των εξόδων της διοργάνωσης. Πιστεύουμε πως ένα αθλητικό γεγονός που υποστηρίζεται από μεγάλο μέρος των κατοίκων καθώς και από το σύνολο της σχολικής κοινότητας και στοχεύει σε άνοιγμα προσέλευσης εκτός ορίων πόλης, θα πρέπει να έχει χαρακτηριστικά αθλητικής γιορτής, προσφέροντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και να μη στηρίζεται στους συμμετέχοντες. 

Αν αυτό δεν μπορεί να υποστηριχτεί σωστά και οι δαπάνες υπερβαίνουν τις χορηγίες, ας αναλάβει ο Δήμος πρωτοβουλία για κάλυψη των αναγκών στο σύνολό τους για να να είναι δωρεάν η συμμετοχή όλων. Στο κάτω-κάτω της γραφής τα έσοδα, όπως μας έγινε ανεπίσημα-και κατόπιν επιμονής μας- ήταν κάπου 4.500 ευρώ, ποσό ασήμαντο για τα ταμεία ενός Δήμου. 

Ζητάμε να γίνει μια ιεράρχηση των αθλητικών διοργανώσεων κατατάσσοντάς τες σε επιτυχημένες και μη και ας ενισχυθούν όσες έχουν την μεγαλύτερη ανταπόκριση. Την ανάγκη για διπλασιασμό της συμμετοχής που θα έπρεπε να φτάνει στα 10 ευρώ, όπως εκφράστηκε κατόπιν της δυσαρέσκειας για τη μείωση του ποσού, (από την πλευρά του συνδιοργανωτή αθλητικού συλλόγου) στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ του Αθλητικού Οργανισμού – στα πλαίσια ενημέρωσης - την ακούσαμε σαν να μην ειπώθηκε. Διότι, ήταν τόσο, μα τόσο προκλητικό!

Θα τοποθετηθούμε στο θέμα κι όταν (και αν…) θα έρθει προς ψήφιση, με το αντίστοιχο εισηγητικό σημείωμα στο Διοικητικό Συμβούλιο, που θα αναλύει το οργανωτικό πλαίσιο της εκδήλωσης καθώς και την οικονομική συμμετοχή των διοργανωτών. Ελπίζουμε αυτό να γίνει πριν από τη διεξαγωγή της εκδήλωσης για να λειτουργούν όλα με όρους διαφάνειας, όπως αξίζει σε οτιδήποτε φέρει τη σφραγίδα του Δήμου Καλλιθέας.

*Η Φωτεινή Χαλαστάνη είναι στέλεχος της δημοτικής παράταξης «ΤΩΡΑ Καλλιθέα ΛΑΖΑΡΟΣ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗΣ» και την εκπροσωπεί στο Δ.Σ. του Οργανισμού Παιδικής Αγωγής και Άθλησης «Γιάννης Γάλλος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου