Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Αδιάβατη -με ευθύνη του Δήμου- η πόλη. Οι παρανομίες με τα cafe

Γράφει η ΦΩΤΕΙΝΗ ΧΑΛΑΣΤΑΝΗ *

Kαθημερινό και πολύωρο το τρέξιμο μέσα στην Καλλιθέα κι ένα διαρκές κυνηγητό με υποχρεώσεις και πρέπει. Ένας αγώνας
σε δρόμους και δύσβατα πεζοδρόμια. Ένα σλάλομ κανονικό, ανάμεσα σε τραπεζοκαθίσματα, κατασκευές και δημόσιους χώρους υπό κατάληψη.

Περπατώντας από την οδό Ευαγγελιστρίας μέχρι τη Σκρα επί της Ελ. Βενιζέλου (Θησέως) μετράμε 38 καταστήματα τουλάχιστον και στα δύο πεζοδρόμια που καταλαμβάνουν μεγάλο χώρο σε αυτά. Τα περισσότερα είναι café το ένα δίπλα στο άλλο και το πρώτο που σκέφτεσαι είναι πότε πρόλαβε κι έπεσε το σύνθημα ότι στα πέντε και στα δέκα τετραγωνικά μέτρα, δημιουργείς εύκολα μια επιχείρηση που προεκτείνεται προς τα έξω, όσο θέλεις.

Δεν είμαστε κατά της επιχειρηματικότητας ούτε κατά όσων λειτουργούν νόμιμα. Είμαστε όμως κατά των παρανομιών και κατά της λογικής ότι κανένας δεν μας ενοχλεί αλλά αντιθέτως μας υποστηρίζει.

Δεν είναι δυνατή η φωνή των ΑΜΕΑ που δεν μπορούν να κινηθούν με ευκολία στους δρόμους της Καλλιθέας, ούτε των τυφλών που καταπατάται η ειδική λωρίδα πορείας τους και φυσικά ούτε των μαμάδων με τα καροτσάκια που δέχονται και παρατηρήσεις αν ενοχλήσουν με τη διέλευσή τους. Μόνοι τους φωνάζουν και προσπαθούν να ακουστούν.

Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο, από πλευράς επιχειρήσεων, πρέπει να προωθηθεί και το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, παραβγαίνοντας ο ένας στην παρανομία του άλλου αντιγράφοντάς τον. Βαδίζουμε λοιπόν ανάμεσα σε εμπόδια, σε κατασκευές, σε μόνιμα κιόσκια και σκηνικά υπαίθρια. Ακόμα και κάποιες επιχειρήσεις μη υγειονομικού ελέγχου τοποθετούν τώρα τελευταία ξύλινες κατασκευές σαν σκαλοπάτια αρκετών τετραγωνικών μπροστά στην είσοδό τους. ‘Ισως εμπίπτει στη λογική του... σκοντάφτεις, πέφτεις και βλέπεις το μαγαζί.

Μέσα στα βασικά στοιχεία του marketing όπως το ορίζουν τα 4P (Product, Price, Place, Promotion) έρχεται να προστεθεί άλλο ένα δικό μας (Π) αυτό της Παρανομίας.

Πολλά λοιπόν πρέπει να αλλάξουν και οι έλεγχοι που έρχονται μετά την έναρξη της επιχείρησης από τον Δήμο (όπως ορίζει η νομοθεσία) θα πρέπει να κινούνται στην έννομη προστασία των δημοτών. Αυτήν την ανάγκη για ξεκάθαρες και οριστικές λύσεις έχει τονίσει πολλές φορές μέσα στο δημοτικό συμβούλιο η παράταξή μας ΤΩΡΑ Καλλιθέα ΛΑΖΑΡΟΣ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗΣ και θα συνεχίσει να καταγγέλει τη συγκάλυψη των παρανομιών μεταξύ Δήμου και καταστηματαρχών. Επιβάλλεται άμεσα να εξεταστούν οι άδειες των καταστημάτων που φανερά προκαλούν και να ακολουθηθούν όλες οι διαδικασίες ελέγχου όπως ορίζονται από τον κανονισμό περί κατάληψης κοινοχρήστων χώρων για την ομαλή συνύπαρξη όλων μας.


*Η Φωτεινή Χαλαστάνη είναι στέλεχος της δημοτικής παράταξης ΤΩΡΑ Καλλιθέα ΛΑΖΑΡΟΣ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗΣ και μέλος του Οργανισμού Παιδικής Αγωγής και Άθλησης «Γιάννης Γάλλος»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου