Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018

Ο Λάζαρος Λασκαρίδης για την Ημέρα της Γυναίκας


Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΤΩΡΑ Καλλιθέα Λάζαρος Λασκαρίδης, έκανε την ακόλουθη δήλωση για την Ημέρα της Γυναίκας:

«Η Ημέρα της Γυναίκας ομοιάζει με τον
εορτασμό της Πρωτομαγιάς. Δεν είναι η Ημέρα των λουλουδιών, όπως κάποιοι εντέχνως προσπαθούν να την καλλιεργήσουν.
Είναι μεν Ημέρα της φύσης και στις δύο περιπτώσεις αλλά πρωτίστως Ημέρα διεκδίκησης, ώστε οι γυναίκες ν’ αποκτήσουν, επιτέλους, το ρόλο που τους αξίζει.
Η ελληνική κοινωνία εδώ και δεκαετίες έχει κάνει πολλά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση. Όμως, στις περιοχές πέραν των αστικών κέντρων χρειάζεται ακόμα πολλή δουλειά από όλες και όλους αλλά και γενναιότητα εκ μέρους των ανθρώπων της «καθεστηκυίας τάξεως».
 Παράλληλα, και σε κεντρικό επίπεδο, είναι αδιανόητο να μη βλέπουμε ίσο αριθμό ανδρών-γυναικών στα βουλευτικά έδρανα ή ακόμα περισσότερο στα καθ’ ημάς, να είναι μόνο 10 γυναίκες Δημοτικοί Σύμβουλοι σε σύνολο σαράντα ενός!
Η παράταξή μας, που εκφράζει το νέο στην πόλη, έδωσε δείγμα γραφής στις τελευταίες δημοτικές εκλογές, παρουσιάζοντας ψηφοδέλτιο,  με γυναίκες να καλύπτουν το 57% των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων και τις έχει πρωταγωνίστριες στον αγώνα για μια καλύτερη πόλη και μια καλύτερη κοινωνία.
Όπως, δείγμα γραφής (άλλου τύπου βέβαια) έχει δώσει κι η παράταξη που διοικεί τον Δήμο, που όχι μόνο δεν μπήκε καν στον κόπο να διοργανώσει εκδήλωση για τη σημερινή Ημέρα –όπως άλλωστε έπραξε και στα προηγούμενα τρία χρόνια της θητείας της- αλλά επιχείρησε και να καπηλευτεί σήμερα αντίστοιχη εκδήλωση άλλου φορέα της πόλης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου