Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Λάζαρος Λασκαρίδης:«Σπάμε τα κομματικά δεσμά, αλλάζουμε την πόλη»

Συνέντευξη του επικεφαλής του ΤΩΡΑ Καλλιθέα Λάζαρου Λασκαρίδη στον Γιάννη Σπ. Παργινό, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ:


Το’ πε και το ‘κανε! Κανείς, σχεδόν, δεν τον πίστευε το καλοκαίρι, όταν στα δημοσιογραφικά στέκια κυκλοφορούσε από στόμα σε στόμα ότι ο Λάζαρος Λασκαρίδης θα είναι υποψήφιος δήμαρχος Καλλιθέας χωρίς να λάβει τη στήριξη κάποιου κόμματος. Και δύο που τον πλεύρισαν, τα
απέκρουσε χωρίς δεύτερη σκέψη.
Σε συνέντευξή του στο «Π», ο 45 χρονος δημοσιογράφος-από τους παλαιότερους πλέον του πολιτικού ρεπορτάζ,, ξεδιπλώνει το όραμά του για «την πόλη της καρδιάς» του, όπως τη χαρακτηρίζει:

-Kύριε Λασκαρίδη, αποφασίσατε να εγκαταλείψετε τη δημοσιογραφία για την πολιτική;
-Kύριε Παργινέ, δεν θα αναφερθώ στα τετριμμένα, ότι τη δημοσιογραφία δεν την εγκαταλείπεις ποτέ, που λένε οι επαγγελματίες πολιτικοί. Δεν την εγκαταλείπω γιατί από εκείνη ζω. Είμαι άνθρωπος της καθημερινότητας που εργάζεται, κι όχι εισοδηματίας. Και στη μάχη αυτή μπήκα με ανιδιοτέλεια ως επικεφαλής μιας ισχυρής πρωτοβουλίας νέων ανθρώπων από αγάπη για την πόλη μου και τους ανθρώπους της. Με 26 χρόνια ένσημα, δεν γίνεσαι επαγγελματίας πολιτικός. Αυτό είναι ίδιον των κομματικών αργόσχολων.

-Τι διαφορετικό κομίζει ο συνδυασμός σας σε σχέση με τους υπόλοιπους;
- Από πού να αρχίσουμε και που να τελειώσουμε σε αυτό το ερώτημα. Γνωρίζετε, κύριε Παργινέ, άλλον συνδυασμό που όχι μόνο ο επικεφαλής του αλλά και οποιοδήποτε στέλεχός του δεν είναι μέλος κόμματος; Υπάρχει σε ολόκληρη την Ελλάδα συνδυασμός που όλοι είναι υποψήφιοι για πρώτη φορά; Έχουμε όχι μόνο όραμα και πρόταση αλλά και όρεξη για δουλειά χωρίς δεσμεύσεις και αγκυλώσεις.
-H διοίκηση του Δήμου Καλλιθέας –σε επίπεδο προσώπων- μετρά ήδη τέσσερις τετραετίες. Υπάρχουν στέρεες βάσεις, στάνταρ εκλογικό κοινό, πως θα γίνει η αλλαγή της σκυτάλης;
-Η αλλαγή της σκυτάλης δεν είναι αίτημα των καιρών, είναι ειλημμένη απόφαση του λαού της Καλλιθέας. Καταδικάζει την απερχόμενη δημοτική αρχή και τις εκφράσεις της που τολμούν τώρα κι εμφανίζονται ως δήθεν αμέτοχες στο μαρασμό της πόλης τα τελευταία 16 χρόνια. Κι η αλλαγή αυτή θέλουμε να γίνει με όρους ποιοτικούς κι όχι απλά να φύγει το ΠΑΣΟΚ για να έλθει η Ν.Δ. Σε μια τέτοια περίπτωση θα έχουμε ότι και στην κυβέρνηση, δηλαδή μία από τα ίδια. Αφήστε δε, που τόσα χρόνια εδώ στην Καλλιθέα, η εκάτοστε αντιπολίτευση, αντιπολίτευεται συμπολιτευόμενη!


-H υποστήριξη από ένα κόμμα, σας φέρνει ως bonus μια συγκεκριμένη εκλογική πελατεία. Εσείς γιατί την αρνείστε;
-Επικοινωνούμε με όλο τον κόσμο, όπου και να ανήκει. Κι αν ακόμα εκείνοι θέλουν να κάνουν κομματική επιλογή, έχουν μπροστά τους την κάλπη των ευρωεκλογών. Αλλά, για να σταθώ στην καρδιά του ερωτήματός σας: Το ξεκαθάρισα από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα την πρωτοβουλία για τη συγκρότηση του ΤΩΡΑ Καλλιθέα. Η κομματική στήριξη προκαλεί πλήρη εξάρτηση. Κι αυτό είναι σε βάρος της επίλυσης των προβλημάτων της πόλης και του λαού της.


-Ποιες είναι οι προτεραιότητες του προγράμματός σας;
-Σήμερα δεν είναι η ώρα της αναμόρφωσης των πλατειών, του αγαπημένου… σπορ των δημάρχων. Το αργότερο σε ένα χρόνο από τη νίκη μας, εφόσον αυτή έλθει, η Καλλιθέα θα διαθέτει Βρεφονηπιακούς σταθμούς για όλα τα παιδιά, Κοινωνικό Φροντιστήριο για μαθητές γυμνασίου-λυκείου, Κοινωνικό Εστιατόριο, Δημοτική Συγκοινωνία, δωρεάν internet και όλες εκείνες τις δομές που θα επιτρέψουν στους κατοίκους να πορευτούν αξιοπρεπώς σε αυτή την πρωτόγνωρη οικονομική δοκιμασία. Κι αυτό αποτελεί δέσμευση. Αν δεν μπορέσουμε να τα υλοποιήσουμε θα πάμε μόνοι μας στα σπίτια μας. Δεν μας αρέσει να στρογγυλοκαθόμαστε στις καρέκλες. Είμαστε άνθρωποι της ζωής και της δράσης.

-Πως αποφασίσατε να ριχτείτε στην Αυτοδιοικητική μάχη, τώρα που κόπηκαν σχεδόν όλοι οι πόροι προς τους Δήμους;
-Ακριβώς γι’ αυτόν το λόγο. Θέλουμε τον Δήμο Καλλιθέας δημιουργό, κι όχι επαίτη. Και μαζί με τους πολίτες θα σπάσουμε τις κομματικές μπάρες και θα πάμε μπροστά, δημιουργώντας από κοινού το σήμερα και το αύριο της πόλης μας.

-Πως βλέπετε τους αντιπάλους συνδυασμούς, τώρα που σχεδόν έχουν μορφοποιηθεί;
-Να απευθυνθείτε στους ίδιους,  που αγωνιούν για τα κομματικά τους διαπιστευτήρια κι όχι για το παρόν και το μέλλον της πόλης μας. Είναι δεδομένο ότι στους κόλπους τους υπάρχουν ικανά στελέχη αλλά τα κομματικά στεγανά δεν τα αφήνουν να λειτουργήσουν ελεύθερα και δημιουργικά.

-Ποιο είναι το μήνυμά σας προς τους πολίτες της Καλλιθέας;
-Τους κοιτάμε στα μάτια και τους ζητούμε να αγωνιστούμε μαζί όχι μόνο για τη νίκη αλλά και για την οικοδόμηση του κοινού μας ονείρου. Για την Καλλιθέα, την πόλη της καρδιάς μας και της ζωής μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου