Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

“Η Καλλιθεάτισσα είναι η σύγχρονη ηρωίδα του σήμερα”

Σε μια βραδιά ασυνήθιστη για προεκλογική περίοδο (την οποία, έστω και ανεπίσημα, διανύουμε), οι γυναίκες της δημοτικής πρωτοβουλίας ΤΩΡΑ Καλλιθέα, άνοιξαν τις πόρτες των γραφείων τους, στη Γρυπάρη 135, για να υποδεχθούν μόνο...γυναίκες!
Το απαιτούσε η μέρα (της γυναίκας, 8 Μαρτίου) και η όλη κατάσταση ξεκίνησε ως “ζεστή ατμόσφαιρα”, στις 7 το απόγευμα, για να εξελιχθεί ως όμορφο γλέντι, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, όταν σημειώθηκε το σφύριγμα της λήξης.
Όσο περνούσε η ώρα, τόσο αυξανόταν η προσέλευση
γυναικών, η καθυστέρηση των οποίων είχε να κάνει, κυρίως, με τη συμμετοχή των παιδιών τους στο μαθητικό φεστιβάλ του Δήμου, στο δημοτικό θέατρο.
Ένας μόνο άνδρας έδωσε το “παρών”στην εκδήλωση και δεν ήταν άλλος από τον επικεφαλής του ΤΩΡΑ Καλλιθέα και υποψήφιο δήμαρχο Λάζαρο Λασκαρίδη.
Παρά την παντελή απουσία κάθε εκπροσώπου του φύλου του έδειχνε να κινείται άνετα στο χώρο, ξεκίνησε δε, χαριτολογώντας τον σύντομο χαιρετισμό του, λέγοντας ότι “απόψε θα μπορούσα να πω το: Nυν απολύεις τον δούλο σου Κύριε”.
Ο Λάζαρος Λασκαρίδης στάθηκε στο ρόλο της γυναίκας σήμερα, η οποία, όπως είπε, “μπορεί να μην είναι το καταπιεσμένο πλάσμα της δεκαετίας του '50 αλλά βρίσκεται σε ένα σημείο που όλοι περιμένουν από εκείνη, δίχως να είναι σε θέση να της προσφέρουν τα στοιχειώδη”.
Αναφέρθηκε κυρίως στην Καλλιθεάτισα, την οποία χαρακτήρισε “σύγχρονη ηρωίδα του σήμερα”, αφού καλείται “να αντιμετωπίσει τα πάντα, ζώντας σε ένα Δήμο χωρίς κοινωνικές δομές”.
Κατήγγειλε την αδιάφορη και αλαζονική, όπως τη χαρακτήρισε, πρακτική της διοίκησης του Δήμου, η οποία φτάνει στο “απαράδεκτο σημείο να υποστηρίζει ότι έχουμε πολλά παιδιά σε βρεφονηπιακούς σταθμούς” και είπε ότι “είναι υποχρέωση κάθε δημοτικής αρχής να έχει όλα τα παιδιά της πόλης εκεί, όπως είναι υποχρέωση της Πολιτείας να φοιτούν στα δημοτικά, τα γυμνάσια και τα λύκεια όλοι, κι όχι μόνο μερικοί κι... εκλεκτοί”.
Ξεκίνησε από αυτό το ζήτημα, όπως ανέφερε, για να καταδείξει ότι “από την ώρα της ενηλικίωσής της και τη στιγμή που θα ξεκινήσει την προσωπική της ζωή, η Καλλιθεάτισσα λειτουργεί ως άτομο περιορισμένων οριζόντων και ευκαιριών”.
“Και εκ των πραγμάτων”, συνέχισε, “είναι εκείνη που αναλαμβάνει στους ώμους της τη φροντίδα των υπερηλίκων γονέων, χωρίς κι εκεί να έχει την απαραίτητη βοήθεια από τον Δήμο”.
Συγχρόνως, τόνισε, “της στερείται η δυνατότητα ακόμα και η δυνατότητα να εργαστεί, να καταρτιστεί επαγγελματικά ή να απασχοληθεί δημιουργικά ,με τόσες πολλές υποχρεώσεις να τη βαραίνουν”.
“Αλλά”, υπογράμμισε ο Λάζαρος Λασκαρίδης, “δεν είναι η ώρα της καταγγελίας, οι Καλλιθεάτισες και οι Καλλιθεάτες γνωρίζουν που ζουν κι είναι έτοιμοι να δώσουν την απάντησή της σε αυτά που βιώνουν, με την ψήφο τους στις κάλπες της 18ης Μαΐου.
“Το ΤΩΡΑ Καλλιθέα, του οποίου ηγούμαι”, κατέληξε, “δεν έρχεται να διαχειριστεί μια κατάσταση, έρχεται με τις θέσεις και τις προτάσεις του, να την αλλάξει ριζικά. Να δώσει με πρωτοπόρες τις Καλλιθεάτισες τις λύσεις στα προβλήματα που ταλανίζουν τις ίδιες, τους πατεράδες τους, τους συζύγους τους και τα παιδιά τους”.
Τέλος ανακοίνωσε ότι το ψηφοδέλτιο του ΤΩΡΑ Καλλιθέα, θα στελεχώνεται από τέτοιο αριθμό γυναικείου πληθυσμού που να αντιστοιχεί στην αναλογία τους στην κοινωνία κι όχι στον περιορισμένο, που ο νόμος ορίζει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου