Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

Λασκαρίδης προς διοίκηση Δήμου: «Αν όχι τώρα, που στενάζει οικονομικά ο πληθυσμός, πότε;»

Την πρόταση να συγκαλέσει άμεσα ο δήμαρχος Καλλιθέας, σύσκεψη των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, ώστε να προχωρήσει ο Δήμος στη λήψη εκτάκτων μέτρων για την αντιμετώπιση των εκτάκτων κοινωνικών συνθηκών, κατέθεσε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Λάζαρος Λασκαρίδης.
Ο επικεφαλής της παράταξης ΤΩΡΑ Καλλιθέα ΛΑΖΑΡΟΣ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗΣ, ζήτησε –όπως και στην προηγούμενη
συνεδρίαση (6 μέρες νωρίτερα) συνεδρίαση του Σώματος, ο Δήμος να υψώσει πέπλο κοινωνικής προστασίας για τους δοκιμαζόμενους από την παρατεταμένη κρίση Καλλιθεάτες και να συστήσει:
-Διευρυμένο Κοινωνικό Φαρμακείο για τις ανάγκες των δημοτών
-Κοινωνικό Εστιατόριο, είτε με την προμήθεια μερίδων από τα καταστήματα εστίασης της πόλης, είτε με τη συνεισφορά εθελοντών.
Παράλληλα επανέφερε παλαιότερη πρότασή του για τη λειτουργία Κοινωνικού Φροντιστηρίου για τους μετεξεταστέους καθώς και προπαρασκευαστικού για τους μαθητές που θα φοιτήσουν στην γ’ λυκείου.
«Αν όχι τώρα, που στενάζει οικονομικά ο πληθυσμός, πότε;» είναι το ερώτημα που απηύθυνε και κάλεσε τη διοίκηση του Δήμου Καλλιθέας να σηκωθεί από τις καρέκλες της και ν’ αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες.
Συγχρόνως, ζήτησε τη συγκρότηση διαπαραταξιακής επιτροπής, η οποία σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, θα καταγράψει τον διαρκώς αυξανόμενο αριθμό των αστέγων της πόλης και να φροντίσει για την προσωρινή στέγασή τους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου