Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

«Να κάνετε το καθήκον σας, απελευθερώστε τους δρόμους και τα πεζοδρόμια της πόλης»

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΤΩΡΑ Καλλιθέα ΛΑΖΑΡΟΣ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗΣ, δημοτικός σύμβουλος Λάζαρος Λασκαρίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με έκπληξη οι Καλλιθεάτες αντικρίζουν από το πρωί στην

πόλη τους τα λεγόμενα κινέζικα πανό να έχουν κατακλείσει τις κεντρικές αρτηρίες της με διαφημιστικά για το grand opening –όπως το χαρακτηρίζουν- γνωστής αλυσίδας αρτοποιϊας-ζαχαροπλαστικής.

Η αλυσίδα αυτή έχει… διακοσμήσει αυτοβούλως την Καλλιθέα, χωρίς ο Δήμος να έχει εισπράξει ούτε ένα ευρώ από αυτή την καμπάνια. Και την ίδια ώρα, στενάζουν αντίστοιχες μικρομεσαίες επιχειρήσεις της πόλης, χωρίς να διαθέτουν το παραμικρό ποσό για διαφήμιση και να είναι αναγκασμένες να καταβάλλουν υπέρογκα Δημοτικά Τέλη, αντίστοιχα σχεδόν με εκείνα της αστικής, σε κοινωνική σύνθεση, Γλυφάδας…

Η παράταξή μας πριν να προχωρήσει σε αυτή τη δημόσια δήλωση-καταγγελία, ενημέρωσε τη διοίκηση του Δήμου και της ζήτησε να πράξει τα δέοντα: Να στείλει συνεργεία του να κατεβάσουν τα πανό και να κινήσει τις διαδικασίες για την επιβολή προστίμου στους παρανομούντες. Αντ’ αυτών λάβαμε τις συνήθεις αιτιάσεις της ότι δήθεν σε αυτή την επιχείρηση που ανοίγει θα απασχοληθούν Καλλιθεάτες κ.ο.κ.

Προχωρώντας δε την έρευνά μας, διαπιστώσαμε ότι νυν αντιδήμαρχος χρησιμοποίησε ως όχημα την εν λόγω επιχείρηση για να… τάξει δουλειά σε άνεργη του Δήμου μας, η οποία τελικώς δεν προσλήφθηκε ποτέ. Αν η διοίκηση δεν κάνει το καθήκον που της επιβάλει ο νόμος, είμαστε διατεθειμένοι να δώσουμε στη δημοσιότητα τα ονόματα των προσώπων που αναφέραμε.

Την ίδια ώρα, μια κι η συγκεκριμένη επιχείρηση στεγάζεται επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου (Θησέως) καλούμε τη διοίκηση του Δήμου να κάνει εντατικούς ελέγχους στα καταστήματα της… αρεσκείας της (απ’ φαίνεται) που με τις δικές της “πλάτες”, επιστρατεύουν κάθε λογής σκαριφήματα, όπως αυτοκινητάκια και ιδιόμορφες ζαρντινιέρες κι έχουν καταλάβει παράνομα τα πεζοδρόμια της εν λόγω λεωφόρου αλλά και παραλλήλων και κάθετων οδών της.

Σε κάθε ευκαιρία τα έχουμε καταγγείλει όλα αυτά κατά τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά η διοίκηση των “λίγων και εκλεκτών” κωφεύει σε βάρος των πολλών, που δεν μπορούν να περάσουν ούτε ένα καρότσι με μωρό από αυτά τα πεζοδρόμια. 

Είναι σαφές ότι η πολιτική αλλά και η αισθητική της διοίκησης του Δήμου Καλλιθέας χαρίζει χώρους διέλευσης πεζών σε ιδιώτες που έχουν σκοπό το προσωπικό τους κέρδος για ν’ ανθοστολίζουν την πρώτη παράλληλο της Ελευθερίου Βενιζέλου προς τη Συγγρού, στο ύψος της Δαβάκη ή για να διαφημίζουν στρώματα σε εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα προς την πλευρά της Χαροκόπου. Κι αυτά, δυστυχώς, δεν είναι τα μόνα παραδείγματα…»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου