Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

Λάζαρος Λασκαρίδης προς διοίκηση Δήμου Καλλιθέας: «Να σέβεστε τους φορείς και το γονεϊκό κίνημα της πόλης»

Με αφορμή τις επισημάνσεις της παράταξής του για τον αιφνιδιασμό και την ταλαιπωρία γονιών και μαθητών, που ακολούθησε, με τις εγγραφές στο camp του Δήμου Καλλιθέας καθώς και την απαντητική επιστολή του προέδρου του Οργανισμού Παιδικής Αγωγής και Άθλησης «Γιάννης Γάλλος» προς την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων της πόλης, η οποία έκανε αντίστοιχες παρατηρήσεις, ο επικεφαλής του ΤΩΡΑ Καλλιθέα Λάζαρος Λασκαρίδης, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:
«Είναι σαφές πια ότι η διοίκηση του Δήμου Καλλιθέας, νέα «στα χαρτιά» και παλαιά στη νοοτροπία, αντιμετωπίζει τους φορείς της πόλης μας με τη λογική των πελατειακών σχέσεων.

Μόλις η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Καλλιθέας αναφέρθηκε σε γεγονότα που χαρακτήρισαν τις εγγραφές παιδιών για το camp του Δήμου, ο πρόεδρος του Οργανισμού Παιδικής Αγωγής και Άθλησης «Γιάννης Γάλλος», ούτε λίγο-ούτε πολύ, την προειδοποιεί ότι «διαβάζοντας την επιστολή σας, με λύπη μου διαπίστωσα ότι η αγαστή συνεργασία μεταξύ των δύο φορέων, που γνώμονάς τους είναι το παιδί, τίθεται υπό αμφισβήτηση»!!!

Τέτοιου είδους διαπιστώσεις δεν προάγουν το διάλογο και τη συνεργασία στην πόλη και δίνουν την εικόνα μιας διοίκησης που θέλει απλά τους φορείς ως «σφραγίδες» και τα μέλη τους μόνο για φωτογραφίες στα social media.

Μόνο και μόνο ότι για πρώτη φορά φέτος, το camp –μόλις μία εβδομάδα πριν από την έναρξη της λειτουργίας του- έχει 70 κενές θέσεις παιδιών, επιβεβαιώνει τις επισημάνσεις που έγιναν τόσο από εμάς, όσο και από την Ένωση Γονέων.

Καλούμε τη διοίκηση του Δήμου, έστω κι αυτή την ύστατη ώρα:
1. Να σεβαστεί τον εποικοδομητικό ρόλο των φορέων της πόλης

2. Να υιοθετήσει τη βαθιά ανθρώπινη και κοινωνική πρότασή μας και να κάνει δεκτά στο camp παιδιά ΑΜΕΑ

3. Να προχωρήσει στη σύσταση Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) ΑΜΕΑ στην πόλη, όπως επίσημα πρότεινε η παράταξή μας

Διότι, καλή είναι η επικοινωνία αλλά η κοινωνική προσφορά του Δήμου στη σημερινή ασφυκτική, οικονομικά, συγκυρία, είναι απαραίτητη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου