Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Λάζαρος Λασκαρίδης: «Η Καλλιθέα δεν έχει δήμαρχο! Ποιος ευθύνεται για τη δραματική διακοπή στην αποψινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου»

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΤΩΡΑ Καλλιθέα Λάζαρος Λασκαρίδης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Από τα μέσα του καλοκαιριού, όταν έγινε γνωστό ότι εν ενεργεία αντιδήμαρχος του Δήμου Καλλιθέας μήνυσε το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου
Καλλιθέας, ζήτησα με δημόσια δήλωσή μου την παραίτησή του. Όπως εξήγησα δεν νοείται αντιδήμαρχος να μηνύει εργαζόμενους. Όφειλε να παραιτηθεί και να συνεχίσει αν ήθελε το δικαστικό του αγώνα ή να αποσύρει τη μήνυσή του. Ο εν λόγω αντιδήμαρχος επέμεινε στη μήνυση, με αποτέλεσμα στην αποψινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, οι εργαζόμενοι να προχωρήσουν σε κατάληψη της αίθουσας. Όμως, η ευθύνη για όλη αυτή την κατάσταση έχει ονοματεπώνυμο: Δημήτρης Κάρναβος! Ο δήμαρχος της πόλης αντί να συμπεριφερθεί πολιτικά και με κοινωνικά κριτήρια, όχι μόνο δεν έπεισε τον αντιδήμαρχό του να αποσύρει τη μήνυση, αλλά τον άφησε ν’ αλωνίζει και να καταφέρεται κατά εργαζομένων. Όφειλε να τον παύσει. Αν όχι τότε, απόψε κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου, όταν ο αντιδήμαρχος επέμεινε με τη στάση του να στείλει βιοπαλαιστές στο σκαμνί.
Οι δήμαρχοι δεν εκλέγονται για να παίζουν το ρόλο του… διαιτητή ανάμεσα στους αντιδημάρχους τους και εργαζόμενους του Δήμου τους, όπως κάνει ο ίδιος επί δίμηνο και πλέον γι’ αυτό το θέμα. Είναι για να λαμβάνουν γενναίες αποφάσεις, μη λογαριάζοντας το πολιτικό κόστος. Όχι να ευνοούν την κατάχρηση εξουσίας από ανθρώπους που οι ίδιοι έχουν διορίσει».
Υπενθυμίζεται ότι ο Λάζαρος Λασκαρίδης, στις 22 Ιουλίου, είχε επισημάνει τα εξής: «Μόλις πληροφορήθηκα και επίσημα –από την ανακοίνωση του Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμου Καλλιθέας- ότι εν ενεργεία αντιδήμαρχος της πόλης, προχώρησε αναδρομικά σε μήνυση κατά των μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου, λόγω του περιεχομένου της συνομιλίας που είχε μαζί τους στις 13 Νοεμβρίου 2014. Αναφορικά με αυτή την άκρως μελετημένη, κι όχι αυθόρμητη, από μέρους του κίνηση, έχω να κάνω τις εξής επισημάνσεις:
1. Κάθε πολίτης έχει δικαίωμα να μηνύσει άλλον πολίτη, αν εκτιμά ότι εκείνος τον προσέβαλε
2. Ο αγώνας των φοιτητών του Πολυτεχνείου είναι ιερός και ουδείς έχει δικαίωμα να τον προσβάλει. Ο αγώνας εκείνος συγκαταλέγεται στα κορυφαία γεγονότα της νεότερης Ελλάδας
3. Όταν ένας εργαζόμενος μηνύει τον εργοδότη του, το κάνει μόνο όταν «έχει φτάσει ο κόμπος στο χτένι» και προχωρεί σε αυτή την κίνηση με ορατό τον κίνδυνο να έχει δυσμενέστατα αποτελέσματα στη δουλειά του. Όταν όμως ένας εργοδότης (διότι εργοδότης είναι ο αντιδήμαρχος έναντι οποιουδήποτε εργαζόμενου) μηνύει υπαλλήλους του Δήμου, αυτό ονομάζεται αυταρχισμός και αλαζονεία.
4. Εδώ που έφτασαν τα πράγματα, ο εν λόγω αντιδήμαρχος έχει δύο ενδεχόμενα μπροστά του: Το ένα είναι ν’ αποσύρει τη μήνυση και το άλλο, αν επιθυμεί να επιμείνει σε αυτή, να παραιτηθεί του αξιώματός του
5. Ο δήμαρχος Καλλιθέας ν’ αναλάβει τις ευθύνες του, απαιτώντας είτε την παραίτηση του αντιδημάρχου, είτε την απόσυρση της μήνυσης
6. Σε περίπτωση που δεν γίνει κάτι απ’ όλα αυτά, θα είναι σαφές ότι είτε ο δήμαρχος ταυτίζεται απολύτως με ότι πιο αυταρχικό και σκοταδιστικό επικρατεί στην Ελλάδα του 2016, είτε απλώς ότι η πόλη δεν έχει δήμαρχο και απλά διαθέτει στη θέση του πρώτου πολίτη της, έναν αδύναμο ισορροπιστή των διαφόρων τάσεων της Δεξιάς παράταξης που βρίσκεται ευκαιριακά εκεί".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου