Δευτέρα 13 Μαΐου 2019

Φωτεινή Χαλαστάνη*: ΟΧΙ στην εργαλειοποίηση των ψηφοφόρων

Λίγες μέρες πριν  από τις εκλογές και το σκηνικό στην Καλλιθέα αποπνέει έναν δήθεν πολιτικό πολιτισμό καλά καλυπτόμενο πίσω από πισώπλατα μαχαιρώματα και πάσης φύσεως δοσοληψίες. Όλα στην κονίστρα των διαπραγματεύσεων λοιπόν για την υπερίσχυση και την κατάκτηση της πρωτιάς, με μέσα επικοινωνιακά, αλλά και αήθους  χειραγώγησης των ψηφοφόρων. Με δεδομένο το νέο εκλογικό σύστημα αλλά και τον δεύτερο γύρο των εκλογών στην πόλη μας, το φαινόμενο θα κορυφωθεί.

Όλα είναι αναμενόμενα, γνωστά και επαναλαμβανόμενα, όχι όμως να γίνεται εκμετάλλευση της αγωνίας και της ανασφάλειας των άνεργων συνδημοτών μας ή των ανθρώπων που βρίσκονται σε εργασιακή ανασφάλεια με αντάλλαγμα την ψήφο στην κάλπη. Αν αυτές οι πρακτικές εφαρμόζονταν κατά κόρον  πριν αρκετά χρόνια και διατηρούσαν ολόκληρα  συστήματα στην εξουσία, δεν μπορούν να συνεχίζουν να προβάλλονται πάλι,  εργαλειοποιώντας την αγωνία πολλών οικογενειών. Αν μπορούσαν να απορροφήσουν πραγματικά ένα μεγάλο μέρος των ανθρώπων που βρίσκεται σε αναζήτηση εργασίας θα έπρεπε για την Καλλιθέα να ισχύει ένα διαφορετικό πλαίσιο προσλήψεων από το υπόλοιπο κράτος ή οι ιδιωτικές εταιρείες να μπουν σε όλες τις δομές.

Η παράταξή μας «ΤΩΡΑ Καλλιθέα ΛΑΖΑΡΟΣ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗΣ» πάντα λέει την αλήθεια στο θέμα αυτό. Τόσο μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, όσο και στο Δ.Σ. του Οργανισμού Παιδικής Αγωγής και Άθλησης ‘’Γ.Γάλλος’’ ,  έχουμε υπερασπιστεί  τις διαδικασίες διαφάνειας όπως ορίζονται από τη νομοθεσία και το ΑΣΕΠ καθώς και την αύξηση μόνιμων θέσεων εργασίας χωρίς εργασιακή ομηρία.
 Σε αυτήν την κατεύθυνση θα κινηθούμε, διεκδικώντας από το κεντρικό κράτος, ως ένας από τους μεγαλύτερους Δήμους της χώρας, για να τελειώνουμε επιτέλους με τις ιδιωτικές εταιρείες  που παίζουν παιχνίδια  μεταξύ τους, με την ανοχή του Δήμου και δίνουν ευκαιριακές ελπίδες εργασίας σε λίγους μόνο εκλεκτούς.

Γνωρίζοντας ότι όλοι πλέον καταλαβαίνουν ποια είναι τα κυρίαρχα θέματα που πρέπει να υπερασπιστεί η νέα Δημοτική Αρχή, εύχομαι οι επιλογές των ανθρώπων που θα εκπροσωπήσουν την Καλλιθέα μέσα στο Δημοτικό συμβούλιο να είναι ανάλογες του μεγέθους της ελπίδας μας.


*Η Φωτεινή Χαλαστάνη είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό ΤΩΡΑ Καλλιθέα ΛΑΖΑΡΟΣ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗΣ και μέλος του Δ.Σ. του Οργανισμού Παιδικής Αγωγής και Άθλησης "Γιάννης Γάλλος"

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου