Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

Λασκαρίδης προς διοίκηση Δήμου: Μειώστε τα υπέρογκα δημοτικά τέλη στην Καλλιθέα

Δραστική μείωση των δημοτικών τελών, ζήτησε κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης, ο επικεφαλής της παράταξης ΤΩΡΑ Καλλιθέα, Λάζαρος Λασκαρίδης.

Κατήγγειλε την πολιτική της σημερινής διοίκησης του Δήμου, που –όπως και η προηγούμενη- δεν αντιλαμβάνεται την οξύτατη οικονομική και κοινωνική κρίση που βιώνουν οι δημότες την τελευταία πενταετία και… πανηγυρίζει επειδή κρατά σταθερά

τα δημοτικά τέλη!

«Μετά από θητεία 14 μηνών στο Δημοτικό Συμβούλιο»τόνισε χαρακτηριστικά, «διαπιστώνω εκ του σύνεγγυς αυτό που εκτιμούσα ως πολίτης της Καλλιθέας- γέννημα θρέμμα εδώ και τέσσερις και πλέον δεκαετίες: Ότι, όπως φαίνεται, δεν ζούμε όλοι στην ίδια πόλη!».

“Δεν αυξάνονται τα δημοτικά τέλη, λέει η διοίκηση”, συνέχισε, «κι εμείς της απαντάμε με τέσσερις ξεκάθαρες λέξεις: Μωρέ τι μας λέτε…».

Ο Λάζαρος Λασκαρίδης επεσήμανε ότι «δεν είναι δυνατόν να κοιμάται κόσμος στα παγκάκια της Καλλιθέας και να παινεύεται η δημοτική αρχή ότι δεν αυξάνει τα τέλη. Και το μέγα αυτό… κατόρθωμά της το έχει τοποθετήσει, όπως κι η προκάτοχός της, σε ειδικό banner στο site του Δήμου…».

Μιλώντας, για το ίδιο θέμα:

- Πρότεινε να επανέλθουν τα μηδενικά δημοτικά τέλη για την πρώτη διετία των νέων επιχειρήσεων που στεγάζονται σε χώρο κάτω των 50 τ.μ.

- Ζήτησε
να σταματήσει η αδικία της επιβολής των ίδιων συντελεστών στα δημοτικά τέλη στις μικρές επιχειρήσεις που στεγάζονται σ’ ένα μικρό γραφείο στον 4ο όροφο ενός εμπορικού κέντρου με αυτές που έχουν ένα μεγάλο κατάστημα στο ισόγειο

- Ζήτησε να ελεγχθούν οι επιχειρήσεις που πληρώνουν ελάχιστα δημοτικά τέλη, τη στιγμή που έχουν καταλάβει δύο ολόκληρα πεζοδρόμια, στη συμβολή κεντρικών οδών της πόλης. Κατέθεσε συγκεκριμένα παραδείγματα καταστημάτων και υπογράμμισε ότι η διοίκηση του Δήμου κάνει πότε τα “στραβά μάτια” πότε “πλάτες” στους ιδιοκτήτες τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου