Τρίτη 2 Αυγούστου 2016

Λάζαρος Λασκαρίδης: «Απαράδεκτο, έξωση της ομάδας της Καλλιθέας από το Στάδιο, με εντολή της διοίκησης του Δήμου»

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΤΩΡΑ Καλλιθέα Λάζαρος Λασκαρίδης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σ’ ένα πρωτοφανές
ρεσιτάλ ερασιτεχνισμού, αυταρχισμού και ανευθυνότητας, η διοίκηση του Δήμου Καλλιθέας, απαγόρευσε στην ομάδα της πόλης που αγωνίζεται στη Football League (τη Β’ Εθνική κατηγορία ποδοσφαίρου) να πραγματοποιήσει το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας της στο Δημοτικό Στάδιο «Γρηγόρης Λαμπράκης».

Η ΠΑΕ Καλλιθέα είχε ενημερώσει από εβδομάδας ότι η προετοιμασία της θα ξεκινούσε τη Δευτέρα 1 Αυγούστου. Της ζητήθηκε κι έγγραφη αίτηση, η οποία παρελήφθη από τον Δήμο, την Τετάρτη 27 Ιουλίου. Όμως, δύο μέρες αργότερα, την Παρασκευή 29 Ιουλίου, έφθασε στην ΠΑΕ … απαντητική επιστολή από τον Δήμο, στην οποία τονίζονταν τα εξής:

«Σχετικά με το από 27-7-2016 αίτημα της ΠΑΕ «Γ.Σ. Καλλιθέα» για τη διάθεση του γηπέδου ποδοσφαίρου στο Δημοτικό Στάδιο για τις προπονήσεις της ομάδας, σε καθημερινή βάση για το διάστημα από 1/8 έως 6/8 σας ενημερώνουμε ότι:

-Μέχρι την αποπεράτωση των εργασιών του στίβου δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί καμία δραστηριότητα στο χώρο του γηπέδου ποδοσφαίρου και ειδικά η διεξαγωγή προπονήσεων

-Οι ημέρες και ώρες προπονήσεων, μετά το πέρας των εργασιών, δεν πρέπει να υπερβαίνουν τα καθορισθέντα ανώτατα όρια με το «Πρωτόκολλο διοικητικής παραλαβής και παράδοσης για τη χρήση αυτοτελών τμημάτων» που έχετε συνυπογράψει.

Εναλλακτικά για το διάστημα που θα απαιτηθεί έως την ολοκλήρωση των εργασιών στο στίβο, που εκτιμάται ότι θα γίνει περί την 20η Αυγούστου, η ΠΑΕ «Γ.Σ. Καλλιθέα» μπορεί να κάνει χρήση είτε του γηπέδου στην παραλία, είτε του γηπέδου στο πάρκο Αθλητισμού και Αναψυχής του Δήμου».

Από κοντά και ο περιβόητος Οργανισμός Παιδικής Αγωγής και Άθλησης «Γιάννης Γάλλος», με δική του επιστολή, ενημέρωσε την ΠΑΕ:

«Σε απάντηση της επιστολής σας από 27/7/2016 με αριθμό πρωτ. 337 σας ενημερώνουμε ότι δεν μπορεί να γίνει χρήση του Δημοτικού Σταδίου «Γρηγόρης Λαμπράκης» από Δευτέρα 1 Αυγούστου έως Σάββατο 6 Αυγούστου 2016 λόγω ανακατασκευής του ελαστικού τάπητα (ταρτάν).

Η εν λόγω εργασία απαιτεί όπως μας ενημέρωσε η αρμόδια υπηρεσία, να μην γίνει καμία δραστηριότητα στο χώρο του Σταδίου».

Με αφορμή, την εξέλιξη αυτή, έχω να κάνω τις παρακάτω επισημάνσεις:
1. Η ποδοσφαιρική ομάδα της πόλης, η οποία αποτελεί τον καλύτερο διαφημιστή της πόλης αφού το όνομά της αναφέρεται καθημερινά από τα ΜΜΕ, βρίσκεται κυριολεκτικά στο χείλος του γκρεμού, λόγω των μεγάλων οικονομικών υποχρεώσεών της και ο Δήμος, όχι μόνο δεν τη βοηθάει αλλά στέκεται τροχοπέδη στην πορεία της

2. Τα έργα στο ταρτάν καθυστερούν εδώ και 2 χρόνια περίπου και η σημερινή διοίκηση του Δήμου ουσιαστικά καλύπτει την εταιρία που το έχει αναλάβει, δίνοντάς της διαρκώς παρατάσεις (πιθανόν και νέα…) κι αφήνει και συλλόγους αλλά και φίλους του κλασσικού αθλητισμού της πόλης χωρίς Στάδιο, και τώρα την ενόχλησαν οι 5 μέρες που η ποδοσφαιρική ομάδα το ήθελε για το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας της; Κι αν, τέλος πάντων, υπήρχε αυτό το θέμα, γιατί έδιναν προφορικές διαβεβαιώσεις στη διοίκηση της ομάδας για τη χρησιμοποίηση του Σταδίου;

3. Τα γήπεδα του τέως ιπποδρόμου (με πλαστικό χόρτο, το οποίο μες το… κατακαλόκαιρο παίρνει «φωτιά») και της παραλίας, προσφέρονται για επαγγελματίες ποδοσφαιριστές;

Με τα πελώρια αυτά ερωτηματικά, καλούμε τη διοίκηση του Δήμου να σταθεί, ψυχικά, τουλάχιστον δίπλα στη μεγάλη ομάδα της πόλης και να προχωρήσει στη χάραξη μιας συνολικής πολιτικής για τον Αθλητισμό και να μην το χρησιμοποιεί μόνο για τα παραταξιακά της συμφέροντα. Σε «ημέτερους» και μη, διότι και τα ερασιτεχνικά σωματεία έχουν μεγάλα παράπονα…»

Τέλος, της υπενθυμίζουμε ότι η Καλλιθέα είναι μία από τις 12 ομάδες που από συστάσεως του επαγγελματικού ποδοσφαίρου δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ σε ερασιτεχνική κατηγορία. Να σταματήσει κινήσεις που να ωθούν, ώστε να συμβεί αυτό επί των ημερών της…»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου