Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018

Λάζαρος Λασκαρίδης: «Και μετά την επίσκεψη Παυλόπουλου, τι; Τα προβλήματα του Ειδικού Σχολείου που παραμένουν άλυτα»

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΤΩΡΑ Καλλιθέα ΛΑΖΑΡΟΣ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗΣ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Δυστυχώς, μετά την
επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στην πόλη μας για τα εγκαίνια του νέου κτιρίου του Ειδικού Σχολείου, τα προβλήματα που υπάρχουν εκεί παραμένουν.
Τα θέσαμε και κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά πήραμε αρνητική απάντηση από τη διοίκηση του Δήμου. Τουλάχιστον προς το παρόν, όπως μας δηλώθηκε.
Τα προβλήματα αυτά είναι τα εξής:
1.     Είναι απαραίτητη, όπως μας διαβεβαιώνει το διδακτικό προσωπικό, η τοποθέτηση κουρτινών στις αίθουσες διότι τα παιδιά του Ειδικού Σχολείου (Δημοτικού και Νηπιαγωγείου) έχουν «φωτοευαισθησία»
2.     Δεν υπάρχει τραπεζαρία για την προβλεπόμενη σίτιση των μαθητών, ούτε οι απαραίτητοι ηλεκτρονικοί υπολογιστές για την εκπαίδευσή τους
3.     Ο αύλειος χώρος του σχολείου είναι εξαιρετικά μικρός για τα 45 παιδιά του Δημοτικού και τα 16 του Νηπιαγωγείου. Επομένως, είναι απαραίτητη η με κάθε νόμιμο τρόπο προσάρτηση του γειτονικού οικοπέδου, ώστε ο χώρος αυτός να διευρυνθεί.
Ο υπολογισμός του κόστους για την αντιμετώπιση των δύο πρώτων ελλείψεων, υπολογίζεται στα 30.000-35.000 ευρώ, ποσό ασήμαντο για έναν τόσο μεγάλο και «οικονομικά υγιή» (όπως κάθε τόσο μας λέει η διοίκησή του) Δήμο. Κι όμως, δεν το καλύπτει, παραγνωρίζοντας το γεγονός ότι τα παιδιά που φοιτούν εκεί έχουν ανάγκη ακόμα περισσότερης αγάπης και στοργής.
Συγχρόνως, με αφορμή τα χθεσινά εγκαίνια, η παράταξή μας, καταγγέλει:
-Την αδιανόητη ενέργεια της Προεδρίας της Δημοκρατίας να μη θέλει όλους τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές του Σχολείου στην τελετή δήθεν για να μη διαταράξει τα μαθήματα. Τότε, θα μπορούσε ν’ απαιτήσει τα εγκαίνια να μη γίνουν σε μη εκπαιδευτική ώρα
-Τα όσα εκτός πραγματικότητας είπε κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του ο εκπρόσωπος του υπουργού Παιδείας. Ούτε λίγο-ούτε πολύ ο συγκεκριμένος έπαιξε το ρόλο του «αβανταδόρου» της διοίκησης του Δήμου Καλλιθέας, υποστηρίζοντας ότι οι κοινωνικές δομές του τελευταίου είναι ανώτερες από τις κρατικές. Προφανώς κάποιος τον «δασκάλεψε» για να πει αυτά τα…ακαταλαβίστικα! Ο ρόλος του κάθε υπουργού και του κάθε Υπουργείου δεν είναι αυτός. Πρέπει να στέκεται αρωγός στην επίλυση των προβλημάτων. Αυτών που προαναφέραμε!»



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου