Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Τα παιχνίδια των δημάρχων με τη ΔΕΗ

Γράφει η ΦΩΤΕΙΝΗ ΧΑΛΑΣΤΑΝΗ

 Οι γιορτές πλησιάζουν και το περιρρέον κλίμα ισχυρών πιέσεων κάνει το τοπίο χλωμό υποτονικό και βαρύ .Τα γιορτινά φώτα άναψαν εδώ και λίγες μέρες στους δρόμους της πόλης μας και το μόνο που δημιουργούν στους περισσότερους από μας είναι έντονος ψυχαναγκασμός και κόντρα συναισθήματα. Η λάμψη πλέον έπαψε να είναι συνώνυμη της ευφορίας και φωτίζει περισσότερο τη σκιά και το σκοτάδι.
Μέσα στη λάμψη αυτή ήρθε η πρωτοβουλία κάποιων
δημάρχων να μην υπάρχει κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα αυτές τις δύσκολες μέρες. Ταυτόχρονα η κίνηση αυτή συμπαρασύρει και πολλούς άλλους δημάρχους οι οποίοι αφού πρώτα φωταγώγησαν τους δρόμους της πόλης τους και ξόδεψαν πολλές δεκάδες χιλιάδες ευρώ για τους στολισμούς θέλησαν να βγάλουν προς τα έξω έστω και με καθυστέρηση το κοινωνικό τους πρόσωπο. Δεν θα πω ότι έγινε εν όψει εκλογών θα πω ότι ήταν πλέον επιτακτική ανάγκη και τα κίνητρα ήταν καθαρά ανθρωπιστικά.
Δεν μπορούμε  όμως τώρα να βλέπουμε να παίζεται ένα θέατρο και παιχνίδι εντυπώσεων μεταξύ δήμων και ΔΕΗ. Δεν μπορεί ο δήμος να μη γνωρίζει ποια νοικοκυριά αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα και από την άλλη η ΔΕΗ να αρνείται να δώσει τα ονόματα των καταναλωτών που έχει κοπεί το ρεύμα τους επικαλούμενη το απόρρητο των προσωπικών δεδομένων. Οι όποιες προσωπικές κόντρες μεταξύ ηγεσίας ΔΕΚΟ και δημάρχων μόνο ολιγωρία και αναποτελεσματικότητα μπορούν να φέρουν. Η γραφειοκρατία που θα ακολουθήσει είναι προφανές ότι δεν θα έχει το άμεσο αποτέλεσμα που είναι και το επιθυμητό. 
Μην κοροϊδευόμαστε το ρεύμα είναι κομμένο πολλούς μήνες σε κάποια σπίτια και  δεν είναι σε θέση ακόμα ο δήμος να γνωρίζει ποια είναι αυτά τα σπίτια.
Τώρα που οι συνθήκες το επιβάλουν θέλουμε έναν δήμο με κοινωνικό πρόσωπο. Με υπηρεσίες πρόνοιας και δομές στηριγμένες σε σωστές βάσεις που θα είναι έτοιμες να λειτουργούν για όφελος του δημότη. Θα καταγράφουν, θα γνωρίζουν, θα συνεργάζονται θα δρουν άμεσα και αποτελεσματικά χωρίς να περιμένουν κανένα κρατικό φορέα να τους υποδεικνύει τον τρόπο λειτουργίας και δράσης. Κάποια θέματα είναι πολύ ευαίσθητα για να γίνονται μπαλάκι σε τραπέζια πολιτικών. Ούτε καν δημοσιοποίηση και προβολή δεν χρειάζονται. Μόνο δουλειά με στόματα κλειστά από σεβασμό, μυαλά ανοιχτά και ψυχή με φως. Θέλουμε να φωτιστούν αυτά που πραγματικά χρειάζονται φως..... πέρα από την εορταστική ατμόσφαιρα. 
Ας έχουμε όλοι μας υγεία και πάνω απ’ όλα ψυχική δύναμη κι ελπίδα...
Καλές γιορτές!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου