Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Για πρώτη φορά

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΤΡΑΣ

Η θλιβερή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει  η τοπική μας κοινωνία ,δεν είναι ανεξάρτητη της γενικότερης πολιτικής διαρκούς ύφεσης , στην οποία μας οδήγησε (και με δικές μας -ως πολιτών-ευθύνες) η απολύτως εξαρτημένη από την Ε.Ε κεντρική εξουσία.
Μια αποτυχημένη πολιτική   που αναζητά μονίμως συνενόχους στις διοικήσεις των Ο.Τ.Α για να διαιωνίζει σχέσεις αμοιβαίας εξάρτησης.
Με τα δεδομένα αυτά, η κεντρική πολιτική εξουσία, φρόντισε
επί δεκαετίες να γαλουχήσει τις συνειδήσεις  όλων μας, ότι η διαχείριση των Ο.Τ.Α είναι υπόθεση κομματικής προέλευσης δημοτικών παρατάξεων, των οποίων πρέπει να ηγούνται δόκιμοι ή αποτυχημένοι πολιτευτές , με βασικό επιχείρημα τις υψηλές τους γνωριμίες στα κέντρα αποφάσεων.
Στην ίδια λογική,τα επιχειρήματα των μονίμως αμέτοχων κι εθισμένων στον καναπέ συμπολιτών μας από τη πρώτη κιόλας στιγμή που αναγγείλαμε την ίδρυση και λειτουργία του συνδυασμού μας ήταν του ύφους “που πάτε να τα βάλετε με τα θηρία; ο νυν δήμαρχος είναι πολύ προβεβλημένο πρόσωπο, τι σας έπιασε τώρα εσάς; ο δήμαρχος είναι κατεστημένο στη πόλη” και άλλα τινά.
Η απάντησή μας , είναι μία και μόνη, διαρκής δράση και παρακολούθηση όλων όσων συμβαίνουν στη πόλη μας, με κριτική ματιά και διάθεση ειλικρινούς προσφοράς για το κοινό καλό όλων των δημοτών της Καλλιθέας.
Απαξιώνουμε να γίνουμε συνένοχοι των πολιτικών τους , επιδιώκουμε την συμμετοχή των συμπολιτών μας
Για πρώτη φορά στη μεταπολιτευτική ιστορία της πόλης , απλοί καθημερινοί άνθρωποι της διπλανής πόρτας, συναθροιζόμαστε συζητάμε και ενώνουμε τους προβληματισμούς μας, χαράζοντας προοπτικές για το μέλλον της πόλης μας.
Για πρώτη φορά, ελεύθεροι άνθρωποι με ανοιχτά μυαλά  κι ακηδεμόνευτες ιδέες συσκεπτόμαστε , ακούμε τους συμπολίτες μας και οραματιζόμαστε ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τα παιδιά μας.
Για πρώτη φορά, αισθανόμαστε έντονα την ανάγκη των συμπολιτών μας να δράσουν δημιουργικά χωρίς αποκλεισμούς και χωρίς κομματικές ταμπέλες, δημιουργώντας έναν δήμο πρότυπο και σημείο αναφοράς για το πως πρέπει να λειτουργεί η τοπική αυτοδιοίκηση,ανεξάρτητα κι αυτόνομα από τη κεντρική πολιτική διοίκηση.
Γιατί αυτοδιοίκηση σημαίνει, οικονομική αυτοτέλεια, διοικητική αυτονομία και αυτοδιαχείριση των μικρών και μεγάλων προβλημάτων της πόλης μας.
Στη διαδρομή μέχρι τις εκλογές του ερχομένου Μάη, η Καλλιθέα μας, η πόλη που ζούμε , αγαπάμε κι επιθυμούμε να ζούμε και στο μέλλον, μας έχει ανάγκη όλους, ανεξάρτητα από ιδεολογίες κι ιδεοληψίες.
Έχει ανάγκη από κάθε εργαζόμενο, άνεργο, φοιτητή,ελεύθερο επαγγελματία ,γονιό ,συνταξιούχο , μαχητή της ζωής που ζει, κυκλοφορεί και εργάζεται στη πόλη μας.
Κάθε πρόταση, κάθε σκέψη, κάθε ιδέα είναι πολύτιμη παρακαταθήκη για ένα καλύτερο μέλλον στη πόλη της καρδιάς μας.
Γιατί, όλοι μαζί μπορούμε να δημιουργήσουμε με όραμα και προοπτική για το μέλλον, την Καλλιθέα μια πόλη πρότυπο , που θα κάνει περήφανους τους κατοίκους της

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου