Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

ΤΩΡΑ Καλλιθέα: Οι μοναδικοί ανεξάρτητοι

Του ΛΑΖΑΡΟΥ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗ
Επικεφαλής του ΤΩΡΑ Καλλιθέα
Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΝΕΑ ΚΑΛΛΙΘΕΑ, στο http://www.airetos.gr/default.aspx?pageid=10914, στο http://egiakoumis.com/2013/12/17/%CE%B4%CE%B5%CE%AF%CF%84%CE%B5-%CF%84%CE%B9-%CE%B3%CF%81%CE%AC%CF%86%CE%B5%CE%B9-%CE%BF-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%83%CE%B9%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%AC%CF%86%CE%BF%CF%82-%CE%BB-%CE%BB%CE%B1%CF%83%CE%BA/ και στο http://www.inthecity.gr/index.php/kallitheas/12385-2013-12-21-10-04-43.html
Το γεγονός ότι ο Δήμος Καλλιθέας υστερεί των άλλων Δήμων της Αττικής σε κοινωνικές δομές αποτελεί ευθύνη, με τη σειρά που αναφέρονται, της
διοίκησής του, της αντιπολίτευσής του και ημών των πολιτών.
Η διοίκηση, λόγω και της ανύπαρκτης αντιπολίτευσης των αναλώσιμων αρχηγών, αλωνίζει εδώ και τέσσερις τετραετίες-έχοντας στη σύνθεσή της και πρόσωπα που ασκούσαν εξουσία και τις δύο (ακόμα και τρεις) προηγούμενες από
αυτές- με τη λογική μιας ιδιοκτησιακής αντίληψης για την Καλλιθέα και για τους Καλλιθεάτες.
Η λίστα ρουσφετιών που διατηρούν τα περισσότερα στελέχη της, μπορεί να  έχει δώσει στα ίδια το διαβατήριο της κοινωνικής καταξίωσης που αναζητούσαν αλλά έχει τοποθετήσει μια τεράστια ταφόπλακα στην πόλη.Όμως, ουδόλως ενδιαφέρονται. Όπως έπραξαν για το χθες, έτσι πράττουν για το σήμερα, έτσι-με μαθηματική ακρίβεια- θα πράξουν και για το αύριο.
-Που είναι το Κοινωνικό Φροντιστήριο, σήμερα που τα εισοδήματα του μέσου έλληνα δεν επαρκούν για τη βοήθεια των μαθητών;
-Πόσα χρόνια διοίκησης των ήδη διοικούντων θα απαιτηθούν για να μπορεί να εγγράφει ο κάθε Καλλιθεάτης το παιδί του στο βρεφικό σταθμό;
-Που είναι οι δομές για τους άστεγους και για εκείνους που δεν έχουν ούτε ένα πιάτο φαΐ; Με τις δωρεές και τις εκκλήσεις προς τον Ύψιστο δεν γίνεται επαρκής δουλειά. Ούτε με τα… ανταποδοτικά (προσλήψεις «ημετέρων») μέσω των ιδιόκτητων ΜΗΚΥΟ άλλου φορέα. Σε αυτή την περίοδο της απίστευτης οικονομικής κρίσης, ακόμα και η σίτιση των ανήμπορων Καλλιθεατών, πρέπει να γίνεται με όρους αξιοπρέπειας, μ’ ένα συμβολικό αντίτιμο που θα συνδράμει στην παρασκευή ενός ηλεγμένου και επαρκούς γεύματος . Και με τον Δήμο να έχει την κύρια ευθύνη, με τη συνδρομή της Εκκλησίας, και όχι αντίθετα.
-Που είναι ο Πολιτισμός, ο οποίος θα θωρακίσει τη σκέψη και τη δραστηριοποίηση των πολιτών τώρα που τα οικονομικά του δεν του επιτρέπουν να τον αναζητήσει αλλού;
-Που είναι ο μαζικός Αθλητισμός; Αποτελεί προνόμιο φίλων και ψηφοφόρων;
- Που είναι η απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων που θα μπορούσαν να στηρίξουν τις κοινωνικές δομές και να ομορφύνουν τη ζωή στην πόλη; Μήπως φεύγουν χρήματα από εκεί, στο όνομα της… συντήρησης οικοπέδων που εμφανίζουν κάποια «μονομανία»; Και ο νοών νοείτω!
-Που είναι η τοπική συγκοινωνία;
-Που είναι το δωρεάν internet-εφόδιο στη γνώση και στην επικοινωνία; Α, περιμένουμε να το φέρει η κυβέρνηση μαζί με την Ανάπτυξη και την έξοδο από την κρίση… Εντάξει τότε, με αυτό το πλευρό, να κοιμόμαστε!
-Τις ημέρες των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς πως θα διασκεδάσουν και που θα απασχοληθούν τα παιδιά της Καλλιθέας; Μήπως πρέπει οι γονείς τους να κοιτάξουν για μία ακόμη χρονιά το πρόγραμμα των γειτονικών Δήμων για να τα πάνε εκεί;

Αν δεν βαραίνει κυρίως τη συμπολίτευση αυτή η κατάσταση, ποιόν βαραίνει; Και με «ηρωικές εξόδους» που ετοιμάζουν κάποια πρόσωπα από τις τάξεις της, Κολυμβήθρα του Σιλωάμ δεν υπάρχει!
Η αλαζονεία που χαρακτήρισε τη σημερινή διοίκηση, ενισχύθηκε ακόμα περισσότερο με τη δημιουργία των τρικομματικών ή δικομματικών κυβερνήσεων της τελευταίας διετίας. Με τις εξελίξεις αυτές καλλιεργήθηκε για τα καλά η αντίληψη ότι «η Καλλιθέα δεν αλλάζει ρότα». Κι αν ο νυν δήμαρχος είχε ανακοινώσει την υποψηφιότητά του, ίσως να μην είχε ξεκινήσει καν η μάχη των επιγόνων, με ενδεδυμένες τον  κοινωνικό μανδύα επίδοξες υποψηφιότητες αντιδημάρχων ή με την επανεμφάνιση περιοδικά Καλλιθεατών.
Αλλά και αυτή την ύστατη ώρα (για την πόλη και τους πολίτες) κανένα αυτί δημοτικών παραγόντων δεν ιδρώνει και αυτή την Κυριακή θα στηθεί ένα ατέλειωτο πανηγύρι λαϊκισμού σε αυτή τη δύσμοιρη πόλη.
Στη μια πλευρά θα ονοματοθετηθεί, προς χάριν του προεκλογικού αγώνα (στο πλαίσιο προφανώς των υποχρεώσεων της συγκυβέρνησης) ένα κομμάτι πάρκου που επέπλευσε στη μάχη των τραπεζοκαθισμάτων, λίγο παραπάνω θα γίνει με προεκλογικούς όρους η «μάχη της κατσαρόλας» και κάπου παραπέρα θα παίξει ένα τσάι συμπάθειας της νέο-αστικής τάξεως της πόλης.
Το ΤΩΡΑ Καλλιθέα, δεν θα δώσει το «παρών» στην πρώτη εκδήλωση γιατί δεν θα νομιμοποιήσει προεκλογικές σκοπιμότητες που αποφάσισε η συμπολίτευση και το σημαντικότερο δυναμικό της αντιπολίτευσης του Δήμου. Γιατί, όπως και να το κάνουμε, χρέος της κάθε αντιπολίτευσης δεν είναι να μπαίνει στη λογική του «πάρε- δώσε» με τη διοίκηση, ούτε να στήνει η ίδια την πραμάτεια της φόρα-παρτίδα προς άγραν ψήφων.
Ο γράφων ως επικεφαλής αλλά και όλα τα στελέχη του ΤΩΡΑ Καλλιθέα, αναλάβαμε ως πολίτες (ο τρίτος πυλώνας που αναφέρεται στην αρχή του κειμένου) που δεν μπορούν να βλέπουν αυτή την κατάσταση που υπάρχει γύρω τους το μικρό μέρος της ευθύνης που μας αναλογεί και βγήκαμε μπροστά.
Είμαστε η μόνη ανεξάρτητη πρωτοβουλία που εκδηλώνεται στην Καλλιθέα. Δεν ασκήσαμε ποτέ διοίκηση στον Δήμο Καλλιθέας, ούτε αντιπολιτευτήκαμε-συμπολιτευόμενοι τη διοίκησή του. Δεν ανήκουμε σε κανένα κόμμα, ούτε σε καμιά πτέρυγά του και δεν εξαρτάται η δράση μας από την ανεύρεση (με τη μέθοδο της ανταλλαγής) άλλων αξιωμάτων.
Και θα δώσουμε τη μάχη χέρι-χέρι με τους νέους και όλους τους δημότες της Καλλιθέας. Αυτούς που δεν υπακούουν στα κόμματα αλλά στρατεύονται για την επίλυση των προβλημάτων της πόλης τους, ακούγοντας μόνο μια φωνή: Αυτή της καρδιάς τους!

Για μια άλλη Καλλιθέα, με όρους απόλυτης διαφάνειας, φιλικής προς τους πολίτες και με στέρεες κοινωνικές δομές-απέναντι στη χειραγώγηση που επιχειρείται με την προεκλογική «φιλανθρωπία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου