Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Να πληρώνει ο Δήμος κι όχι οι γονείς τις στολές του Μαθητικού Φεστιβάλ

Στην ανάγκη να μην καταβάλλουν οι γονείς το αντίτιμο της ενοικίασης των στολών των παιδιών τους που συμμετέχουν στα δρώμενα του Μαθητικού Φεστιβάλ, στάθηκε ο επικεφαλής της παράταξης ΤΩΡΑ Καλλιθεα ΛΑΖΑΡΟΣ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗΣ, δημοτικός σύμβουλος Λάζαρος Λασκαρίδης, χαιρετίζοντας τις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Γονέων της πόλης.
Όπως είπε, τα χρήματα αυτά πρέπει
να καταβληθούν από τον Δήμο Καλλιθέας, ο οποίος καλύπτει και τα έξοδα εθνικοτοπικών συλλόγων για αντίστοιχες εκδηλώσεις, σε μια προσπάθεια, αφενός μεν άμβλυνσης των ανισοτήτων μεταξύ μαθητών και συλλόγων, αφετέρου δε για να μην επιβαρυνθούν τα ήδη χειμαζόμενα νοικοκυριά.
Κατά τον χαιρετισμό του, επίσης, κάλεσε στη δημιουργία μαζικού γονεϊκού κινήματος στην Καλλιθέα, αφού, όπως τόνισε, «η πόλη μας έχει ανάγκη από την ενεργό συμμετοχή όλων των δημοτών στα δρώμενά της».
Υπογράμμισε ότι «η Καλλιθέα πρέπει να πάψει να είναι άξενη πόλη προς τους κατοίκους της και για ν’ αποκτήσει –επιτέλους- ζωή, αυτό  μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την πίεση όλων των φορέων και κατοίκων της πόλης προς τη δημοτική αρχή».
Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο των ενδιαφερόντων της Ένωσης Γονέων, η δημοτική παράταξη ΤΩΡΑ Καλλιθέα ΛΑΖΑΡΟΣ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗΣ:
-Έθεσε αρχικά στην αρμόδια  Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Καλλιθέας (ΔΗΚΕΚ) με τον εκπρόσωπό της Νάσο Πρέντζα, στη συνέχεια στο Δημοτικό Συμβούλιο με τον επικεφαλής της Λάζαρο Λασκαρίδη και κατόπιν στην Ένωση Γονέων με το στέλεχός της Βούλα Κοσμίδου, το θέμα της μείωσης των διδάκτρων των Τριτέκνων και Πολυτέκνων που παρακολουθούν μαθήματα στις Σχολές Χορού του Δήμου.
Όπως επεσήμαναν, ενώ μέχρι τώρα, οι Τρίτεκνοι και οι Πολύτεκνοι είχαν μείωση της τάξης του 40% στα δίδακτρα, πλέον αυτή η μείωση έπεσε στο 14%.
Παράλληλα, πρότειναν ότι το 2ο παιδί κάθε οικογένειας που φοιτά σε αυτές τις σχολές, να έχει μείωση της τάξης του 50% στα δίδακτρα.


-Έθεσε με την εκπρόσωπό της στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Παιδικής Αγωγής και Άθλησης «Γιάννης Γάλλος», Φωτεινή Χαλαστάνη, το θέμα της καθυστέρησης της επέκτασης των προγραμμάτων Μαζικού Αθλητισμού στον Δήμο Καλλιθέας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου