Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

Τη δημοσιοποίηση όλων των οικονομικών στοιχείων για το Κallithea Run ζητά ο Λάζαρος Λασκαρίδης. Επιστολή προς τον πρόεδρο του ΟΠΑΑ

Με επιστολή του προς τον πρόεδρο του Οργανισμού Παιδικής Αγωγής και Άθλησης «Γιάννης Γάλλος» κ. Κ. Ευσταθίου, ο επικεφαλής της παράταξης ΤΩΡΑ Καλλιθέα Λάζαρος Λασκαρίδης ζητά να
κατατεθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, κατά τη συνεδρίαση της Δευτέρας 23 Μαΐου, τα πλήρη παραστατικά-τιμολόγια για την εκδήλωση Κallithea Run 2016.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής, που απεστάλη χθες Πέμπτη 19 Μαΐου, έχει ως εξής:
                                                                                 
«Κύριε πρόεδρε

Στις τρεις προηγούμενες τακτικές συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, δεσμευτήκατε για απόλυτη διαφάνεια στα οικονομικά του «Kallithea Run 2016». Στην αμέσως προηγούμενη συνεδρίαση μας παρουσιάσατε έναν ισολογισμό της διοργάνωσης. Σας γνωστοποιώ ότι η παράταξή μας ζητά την κατάθεση στο Δ.Σ. (κατά τη συνεδρίαση της Δευτέρας 23/5/2016) αντιγράφων και των τιμολογίων-παραστατικών, βάσει των οποίων προέκυψε ο εν λόγω ισολογισμός.
                                                            
                                                                                          Συναδελφικά

                                                                                      ΛΑΖΑΡΟΣ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗΣ
                                                                                      Επικεφαλής της παράταξης
                                                                                      Δημοτικός Σύμβουλος»
  
Υπενθυμίζεται, ότι με δήλωσή του στις 19 Απριλίου, ο Λάζαρος Λασκαρίδης είχε επισημάνει τα εξής:

«Ελλιπέστατη σε σχέση με κάθε προηγούμενη χρονιά ήταν φέτος η διοργάνωση του Kallithea Run 2016.

Η διοίκηση του Δήμου Καλλιθέας εκχωρώντας σε ιδιώτη την ευθύνη για τη διεξαγωγή του, άφησε τους συμμετέχοντες στο δρόμο των 2.500 μέτρων, χωρίς μπλουζάκια, νερό, μπανάνες και διπλώματα, τα οποία τους δίδονταν παραδοσιακά ενώ κάποια από αυτά δεν χορηγήθηκαν ούτε στους δρομείς των μεγαλύτερων αποστάσεων.


Οι λόγοι γι' αυτή την κατάσταση δεν αποδίδονται στην οικονομική κρίση αλλά σε εκείνους που ο Δήμος Καλλιθέας εκχώρησε το δικαίωμα «να κάνουν ότι θέλουν» σε αυτή τη διοργάνωση.


Δώδεκα χορηγοί (ανάμεσά τους και μεγάλα ονόματα, όπως το 11880, τα νερά Αύρα, οι μπανάνες Dole και το Hondos Center) μπορούσαν πλήρως να καλύψουν τα προαναφερθέντα κενά. Π.χ. αν οι εταιρίες με τα νερά και τις μπανάνες δεν έστελναν τ' απαραίτητα προϊόντα δεν χρειαζόταν καν να διαφημιστούν μέσω των σχετικών φυλλαδίων που εξέδωσε ο Δήμος Καλλιθέας.


Η δημοτική παράταξη ΤΩΡΑ Καλλιθέα ΛΑΖΑΡΟΣ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗΣ είναι δίπλα στις εκδηλώσεις του Δήμου Καλλιθέας, ακόμα και σε αυτές που διαφωνεί με το πλαίσιο διεξαγωγής τους. Έτσι είμασταν παρόντες και ως θεατές αλλά και ως συμμετέχοντες, αφού πολλά στελέχη μας πήραν μέρος και στις τρεις διαδρομές.


Από μηνών είχαμε ζητήσει να τρέξουν δωρεάν οι δρομείς των 5.000 και των 10.000 μέτρων. Η διοίκηση του Δήμου απλά αρκέστηκε να μειώσει στα 5 (όπως ήταν το 2014, επί προκατόχου της) από τα 7 ευρώ το κόστος συμμετοχής. Αυτή ήταν μια επιτυχία της παράταξής μας, αφού είμαστε οι μόνοι που πέρσι καταγγείλαμε την αύξηση και φέτος ζητήσαμε τη δωρεάν συμμετοχή. Τα ποσά για την κάλυψη ήταν μηδαμινά για το εύρος του ταμείου του Δήμου Καλλιθέας, ο οποίος μπορεί να τα καλύψει εξ ολοκλήρου.


Εξάλλου, ο Δήμος δεν φαίνεται να εισπράττει καν από αυτή τη διοργάνωση. Τουλάχιστον σε συγκεκριμένη τράπεζα, την ALPHA BANK, ως πρώτος δικαιούχος του λογαριασμού που δίνει η ιστοσελίδα του Kallithea Run για την επί πληρωμή συμμετοχή των δρομέων, είναι ένας σύλλογος κι όχι ο Δήμος Καλλιθέας! Τη σχετική δε, απόδειξη που επιβεβαιώνει αυτή μας την καταγγελία, την καταθέσαμε στα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου και βρίσκεται στη διάθεση του κάθε πολίτη.


Η σημερινή διοίκηση του Δήμου Καλλιθέας, ακολουθώντας σε κάθε της βήμα μια πολιτική δημοσίων σχέσεων και μόνο, με ορίζοντα τις δημοτικές εκλογές του 2019, νίπτει τας χείρας της με όλα αυτά για να μη δυσαρεστήσει τους ωφελούμενους, που δεν είναι οι χειμαζόμενοι από την οικονομική κρίση Καλλιθεάτες αλλά μεμονωμένα πρόσωπα. Αυτά που επί μια εικοσαετία σχεδόν θεωρούν τον Δήμο δοβλέτι τους και δεν ερυθριάζουν ακόμα περισσότερο, όταν λένε ψευδώς στα μέλη των ΚΑΠΗ της πόλης ότι «φέτος δεν πήρατε αναμνηστικά μπλουζάκια για τη συμμετοχή σας στο Kallithea Run, επειδή η παράταξη του Λάζαρου Λασκαρίδη, ζήτησε να μειωθεί το αντίτιμο της συμμετοχής στα 5.000 και στα 10.000 μέτρα»...


Ζητάμε εκ νέου από τη διοίκηση του Δήμου Καλλιθέας να προχωρήσει, όπως έχει δεσμευτεί επίσημα άλλωστε, σε πλήρη έγγραφο οικονομικό απολογισμό της φετινής διοργάνωσης και να καταθέσει δημόσια και αναλυτικά το ύψος και τα είδη των χορηγιών.


Παράλληλα, ζητούμε να μην επαναληφθούν τα φαινόμενα της ελλιπέστατης φετινής διοργάνωσης, που μείωσαν το κύρος του Δήμου, μετατρέποντάς τον από Δήμο Καλλιθέας σε... Δημάκο Καλλιθέας!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου