Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

Λάζαρος Λασκαρίδης: «Ανάστατοι οι παιδικοί σταθμοί της Καλλιθέας. Όργιο μεταθέσεων με παλαιοκομματικά κριτήρια»

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΤΩΡΑ Καλλιθέα Λάζαρος Λασκαρίδης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ανάστατο είναι εδώ και λίγες ώρες το προσωπικό των παιδικών σταθμών του Δήμου Καλλιθέας. Με
προσωπική απόφαση του προέδρου του Οργανισμού Παιδικής
Αγωγής και Άθλησης «Γιάννης Γάλλος», στον οποίο –κακώς- υπάγονται οι παιδικοί σταθμοί έγινε σωρεία μεταθέσεων του προσωπικού, με κριτήρια κάθε άλλο παρά αξιοκρατικά.

Έχοντας ως γνώμονα αλλά και ως καθοδηγητή, απ’ ότι φαίνεται –κι αυτό πιθανότατα θα διαφανεί κι επίσημα το επόμενο χρονικό διάστημα- την προηγούμενη διοίκηση, προχωρά σε βόλεμα «ημετέρων» ή «ημετέρων» των νέο-«ημετέρων», αγνοώντας, την ίδια στιγμή, ακόμα και τα τυπικά προσόντα του υπολοίπου προσωπικού.

Δεν είναι δυνατόν σ’ έναν παιδικό σταθμό να υπάρχουν τέσσερις εργαζόμενοι πανεπιστημιακής εκπαίδευσης και σε άλλους ούτε ένας, μόνο και μόνο για να ορίζεται ως υπεύθυνος, πρόσωπο που δεν διαθέτει αυτά τα προσόντα.

Οι αλλαγές που έγιναν σήμερα, «φωτογραφίζουν» πρόσωπα και καταστάσεις. Πόσο μάλλον όταν παίζουν ρόλο ακόμα και φιλίες… Αρσακειάδων!

Αδυνατίζει η διοίκηση το διδακτικό προσωπικό για να μετατρέψει σε γραμματέα πρόσωπο της εμπιστοσύνης συμβασιούχων της και αναβαθμίζει –με προτροπή της προηγούμενης διοίκησης, με την οποία βρίσκεται πλέον σε απόλυτη ευθυγράμμιση- άλλο, μετακινώντας το σε μεγαλύτερο παιδικό σταθμό. Σ’ έναν σταθμό, στον οποίο αξιοκρατικά θα έπρεπε να μετακινηθεί άλλο πρόσωπο ως υπεύθυνο, αφού διαθέτει περισσότερα τυπικά προσόντα. Αλλά, τι να κάνουμε όταν το «δόντι» είναι μεγάλο και φτάνει στο υψηλότατο κλιμάκιο της προηγούμενης διοίκησης, όχι μόνο του Νομικού Προσώπου αλλά του Δήμου ολόκληρου!

Παράλληλα, αμετακίνητα και σταθερά εδραιωμένα στις θέσεις τους (ως υπεύθυνα παιδικών σταθμών) παραμένουν πρόσωπα της προηγούμενης διοίκησης του ΟΠΑΑ, τα οποία προφανώς προσφέρονται ως πολιτική προίκα στη σημερινή, εν όψει των κοινών σχεδιασμών τους για τις επόμενες δημοτικές εκλογές.

Συγχρόνως, μετακινούνται –ανεξήγητα σ’ ένα βαθμό- όλες σχεδόν οι μαγείρισσες των παιδικών σταθμών. Χωρίς καν να λαμβάνονται υπ’ όψιν ανθρωπιστικά κριτήρια, χωρίς να υπάρχει καμία απολύτως σε βάρος τους κατηγορία.

Κι όλα αυτά σ’ ένα ρεσιτάλ προσωπικής εμπάθειας…

Η δημοτική παράταξη ΤΩΡΑ Καλλιθέα ΛΑΖΑΡΟΣ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗΣ καλεί τη διοίκηση του Νομικού Προσώπου του Δήμου:

1. Να εγκαταλείψει τις παλαιοκομματικές λογικές και να λειτουργήσει με αξιοκρατικά κριτήρια

2. Να σταματήσει το όργιο των κρυφών, ερήμην του Διοικητικού Συμβουλίου, συμβάσεων που φτάνουν ακόμα και σε τέκνα διευθυντικών στελεχών του Οργανισμού

3. Να σταματήσει τα ρουσφετολογικά παιχνίδια με τους γονείς για την τοποθέτηση των παιδιών τους στους παιδικούς σταθμούς.

Ακριβής και τεκμηριωμένη μελέτη της παράταξής μας, δείχνει ότι με τη δημιουργία μόλις 5 επιπλέον παιδικών σταθμών θα γίνονταν δεκτά σε αυτούς, όλα ανεξαιρέτως τα παιδιά του Δήμου κι όχι μόνο εκείνα που έχουν και τους δύο γονείς εργαζόμενους. Αυτό το απαράδεκτο κριτήριο, έχει τεθεί μόνο και μόνο για να κρατούνται δέσμιοι οι γονείς για ψηφοθηρικούς λόγους!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου