Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

Λάζαρος Λασκαρίδης: «Τρέξτε να προλάβετε! Η διοίκηση του Δήμου Καλλιθέας διορίζει δικά της παιδιά από το… παράθυρο»


Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΤΩΡΑ Καλλιθέα Λάζαρος Λασκαρίδης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η σημερινή διοίκηση του Δήμου Καλλιθέας, λειτουργώντας πάντα σ’ ένα
πλαίσιο παλαιοκομματικής λογικής επιδίδεται στο
σπορ εξυπηρέτησης «ημετέρων», προωθώντας τις προσλήψεις από το… παράθυρο!

Σαν να μην έφταναν αυτές που έχουν γίνει , εκτός ΑΣΕΠ, ή έχουν παραταθεί, μέσω Νομικού Προσώπου και Εταιριών του Δήμου, τώρα ετοιμάζεται να κάνει κι άλλες, μέσω ενός μνημονίου συνεργασίας που υπογράφει με το Πάντειο Πανεπιστήμιο…

Η κατάσταση έχει ως εξής: Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η διοίκηση έφερε προς ψήφιση θέμα υπό τον τίτλο «Έγκριση σύναψης μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Καλλιθέας και του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών και εξουσιοδότηση του δημάρχου να υπογράψει τα σχετικά έγγραφα».

Παρά τις επίμονες ερωτήσεις της αντιπολίτευσης και ειδικά της δικής μας παράταξης και της Λαϊκής Συσπείρωσης, των δύο που καταψήφισαν την εισήγηση, η διοίκηση αρνήθηκε ν’ αποκαλύψει το περιεχόμενο της υπό σύναψη συμφωνίας. 

Όμως, από έρευνά μας προέκυψε ότι στην παράγραφο 3 του άρθρου 43 του πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών αναφέρεται ότι «για την κάλυψη επειγουσών αναγκών είναι δυνατή η πρόσληψη τεχνικού και επιστημονικού προσωπικού στα Δίκτυα Δήμων και Περιφερειών της παρ. 1, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, χωρίς την εφαρμογή στην περίπτωση αυτή των διατάξεων του ν. 2190/1994».

Σ’ ένα τέτοιο Δίκτυο (συγκεκριμένα στο «Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας») συμμετέχει ο Δήμος Καλλιθέας, με τον δήμαρχό του να είναι αντιπρόεδρος και τον δήμαρχο Αμαρουσίου και πρόεδρο της ΚΕΔΕ, να εκτελεί χρέη προέδρου.

Τα Δίκτυα αυτά, ατυχώς απ’ ότι φαίνεται με την εξέλιξη που παίρνει το θέμα, συστάθηκαν με το Πρόγραμμα Καλλικράτης το 2010, το οποίο στο άρθρο 101, παράγραφος 3 προβλέπει ότι «για την καλύτερη εξυπηρέτηση των σκοπών του δικτύου δύνανται να συμμετέχουν σε αυτό κοινωνικοί φορείς με σκοπούς αντίστοιχους αυτών του δικτύου, καθώς και πανεπιστημιακά ή ερευνητικά ιδρύματα».

Επομένως, η διοίκηση του Δήμου Καλλιθέας προχωρώντας σε αυτό το «μνημόνιο συνεργασίας» με το Πάντειο, το μεταφέρει και στο Δίκτυο που συμμετέχει, θωρακίζοντας και το τελευταίο για προσλήψεις «δικών τους παιδιών», χωρίς τη συμμετοχή του ΑΣΕΠ!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου