Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Το ανοικτό κοινωνικό ρεύμα δημοτών

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΤΡΑΣ

Είναι πραγματικά συγκλονιστική η παρότρυνση κι η συμμετοχή εκατοντάδων συμπολιτών μας από την έναρξη  αναγγελίας του εγχειρήματος  μας, να διαχειριστούμε ανεξάρτητα από κομματικούς μηχανισμούς και κατεστημένα το δήμο της πόλης μας.
Αναγνωρίζοντας τις αντικειμενικές δυσκολίες του εγχειρήματος μας αυτού, δυναμώνουμε κάθε μέρα και περισσότερο από την ουσιαστική συμβολή όλων όσων βλέπουν μια ξεκάθαρη προοπτική
για ριζικές αλλαγές στην τοπική κοινωνία.
Αλλαγές στις οργανωτικές δομές και τη λειτουργία  του δήμου, που θα καταστήσουν πιο ανθρώπινες τις συνθήκες διαβίωσης όλων μας.
Όλη αυτή η μακρά περίοδος που ξεκίνησε με την επίσημη αναγγελία της πρωτοβουλίας «ΤΩΡΑ
Καλλιθέα» με επικεφαλής τον Λάζαρο Λασκαρίδη  και θα ολοκληρωθεί, σε πρώτη φάση,  την ημέρα των δημοτικών εκλογών, είναι για εμάς μια δημιουργική περίοδος, καθημερινής επικοινωνίας με όλους τους δημότες και κατοίκους της πόλης μας.
Ακούμε , επισημαίνουμε , καταγράφουμε , συζητάμε και προτείνουμε λύσεις για όλα τα μικρά ή μεγάλα ζητήματα που προκύπτουν στη καθημερινότητα μας κι άπτονται των αρμοδιοτήτων της δημοτικής αρχής.
Αποκλειστικό μας μέλημα, το κοινό όφελος και η δημιουργία μιας πόλης ανθρώπινης και θελκτικής για τους κατοίκους της.
Επιδίωξή μας, η βέλτιστη λειτουργία υποδομών και δημοτικών επιχειρήσεων που θα διευκολύνουν όλους τους δημότες.
Σε αυτή μας την προσπάθεια, όλοι οι δημότες της Καλλιθέας έχουν άποψη, συμμετοχή και λόγο.
Όλοι , υποχρεούνται κι έχουν τη δυνατότητα να εκφράσουν ελεύθερα τις απόψεις, ιδέες και προτάσεις τους , σε όλο αυτό το μακρύ εποικοδομητικό ταξίδι, που αποσκοπεί να φέρει τον καθένα από εμάς σαν απλό δημότη στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.
Η Καλλιθέας μας, δεν είναι μόνο οι δρόμοι και οι κατοικίες της, ο δήμος μας δεν είναι μόνο οι κοινόχρηστοι χώροι κι οι υπηρεσίες του, είναι ο καθένας από εμάς, που ζούμε, εργαζόμαστε και κινούμαστε καθημερινά «εντός των τειχών της». Είμαστε όλοι εμείς τα ζωντανά κύτταρα της, που ξεχωριστά το καθένα κι όλα μαζί συντηρούμε και αναπλάθουμε έναν οργανισμό που θέλουμε να είναι υγιής και ακμαίος. Υποχρέωση μας είναι να συμβάλουμε όλοι μας συμμετέχοντας ανάλογα με τις δυνατότητες μας , ώστε να ζήσουμε ανθρώπινα σε μια όμορφη πόλη που θα μας κάνει υπερήφανους για τις υποδομές της.
Κανένας δεν είναι περιττός και κανείς δεν δικαιούται να είναι αδιάφορος για την πόλη του , για τη ζωή του , για τα παιδιά μας.
Στις δημοτικές εκλογές του ερχόμενου Μάη, έχουμε μία και μόνο δυνατότητα, να συμμετάσχουμε στο ανοικτό κοινωνικό ρεύμα δημοτών «ΤΩΡΑ Καλλιθέα», έξω και πέρα από κομματικούς μηχανισμούς και «επαγγελματίες» της πολιτικής και της αυτοδιοίκησης.
Η συμμετοχή μας , είναι υποχρέωση.
Κάθε αποχή , θα είναι ανοχή για όλα όσα προηγήθηκαν στον τρόπο άσκησης διοίκησης του δήμου όλα τα προηγούμενα χρόνια , αλλά και συνενοχή για όλα όσα φοβάμαι ότι θα συμβούν, αν δεν αναλάβουμε εμείς οι ίδιοι οι δημότες τις τύχες της πόλης μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου