Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

Τα όρια ενός Δήμου είναι η ψυχή των ανθρώπων

Της ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΧΑΛΑΣΤΑΝΗ

Ζώντας σε μια πόλη τόσο προνομιακή όπως η Καλλιθέα, τόσο από άποψη γεωγραφικής θέσης, όσο και από άποψη πολιτισμική, μαθαίνεις νωρίς ότι τα όρια ενός δήμου δεν τα ορίζει μόνο ένας χάρτης αλλά και η ψυχή των ανθρώπων που
γεννήθηκαν και αγάπησαν τον τόπο τους.
Μέσα στη μακρόχρονη διαδρομή της έχει να επιδείξει μια πλούσια πνευματική και καλλιτεχνική δράση από ανθρώπους που ξεχώρισαν για τον ηρωισμό τους καθώς και για την προσφορά τους στην τέχνη, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό.
Η μετέπειτα εξέλιξή της σε εμπορικό και βιομηχανικό κέντρο καθώς και οι αλλαγές στις κοινωνικές δομές επέφεραν αλλαγές σε πολλά επίπεδα. Άλλοτε βοηθώντας την να αναπτυχθεί και άλλοτε να χάσει τον ανθρώπινο χαραχτήρα της.
Όλα αυτά στο σύνολό τους προκαλούν την ευαισθησία μας και δίνουν δύναμη στα όνειρα και τα σχέδιά μας.
Γνωρίζουμε ότι στις μέρες μας τα νέα δεδομένα δημιουργούν νέες επιτακτικές ανάγκες. Στόχος μας λοιπόν είναι να αξιοποιήσουμε και να φροντίσουμε πρώτα τις υπάρχουσες υποδομές και συγχρόνως να δημιουργήσου-με νέες προϋποθέσεις για το μέλλον.
Νιώθοντας τους ανθρώπους που καθημερινά συναντάς και συναναστρέφε-σαι, δεν μπορεί πάρα να σκέφτεσαι ότι η καθημερινότητα όλων μας και ιδιαίτερα των παιδιών μας πρέπει να είναι αντάξια της δυναμικής αυτού του δήμου.
“Ανάμεσα στη σιωπή και την αδιαφορία η επιλογή μας είναι η προσφορά.”
“ΤΩΡΑ Καλλιθέα” μπορείς να ελπίζεις σε ανθρώπους που το μόνο που έμαθαν από τη στιγμή που γεννήθηκαν εδώ είναι να σέβονται, να δουλεύουν και να δημιουργούν κόντρα στους καιρούς.
Με μάτια παιδικά...
Μέσα απ’ αυτά ξαναβρεθήκαμε κι ονειρευτήκαμε
αυτά που θέλουμε να ζήσουμε στην πόλη που αγαπάμε.

Κι αν δεν φοράμε χρώματα, θα ζωγραφίζουμε με χρώματα
στις γειτονιές που αγαπήσαμε, στις γειτονιές που αγαπάμε....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου